Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (31 Ocak 2020)

31.01.2020 14:37

31 Ocak 2020 haftasında 2’si Türk yapımı toplam 7 yeni film vizyona giriyor.


Aşk Tesadüfleri Sever 2

Gerçek bir hikâyeyi anlatan film izleyicisine, geçmişte yaşanılan özenilesi aşkları günümüz ilişkileri ile karşılaştırırken bir yandan da 60ları anımsatan romantik bir yolculuk yaşatmayı hedefliyor.

 

Eltilerin Savaşı

İki elti olan Sultan ve Gizem’in tatlı rekabetlerine odaklanan filmde farklı karakterlerin evliliğe ve hayata bakış açıları işleniyor.

 

Kirpi Latte ve Büyülü Taş

Latte sıradan ve sevimli küçük kirpi değildir! Kendine güvenen tavrı, çok canlı hayal gücü ve enerjik tavırlarıyla onu diğer kirpilerden kolayca ayırt edebilirsiniz. Bir gün ormandaki diğer hayvanlar sihirli su taşının kaybolduğunu ve ormanın bir kuraklıkla karşı karşıya gelerek onları yok olmaya sürüklediğini söylediğinde, Latte cesurca öne atılarak ormanı kurtaracağını ilan eder. Su taşını çalan Kral Ayı'dır ve Latte küçük boyuna bakmadan onunla mücadele etmeye hazırdır. Bu mücadelede sincap Tjum da Latte'ye eşlik etmeye gönüllü olur. Bu küçük sincap, kısa sürede Latte'nin söylediklerine kıyasla pek de cesur olmadığını keşfeder. Ancak, her ikisi de birbirlerine karşı duydukları karşılıklı hoşnutsuzlukların üstesinden gelmek zorunda kalır ve hayatlarının en zorlu macerasında bir ekip olarak birlikte çalışmayı öğrenir!

 

Jojo Rabbit

Film Hitler’in ordusunda yer alan Jojo Betzler adlı bir çocuğa odaklanıyor. Annesinin evlerinde gizlice Yahudi bir kızı saklandığını öğrenen Jojo için büyük bir karmaşa başlayacaktır. Jojo, kendi kafasında Hitler’i en yakın arkadaşı ve sırdaşı olarak görmektedir. Faşizm içinde büyüyen ama kendi içinde merhametli olan Jojo Betzler’in kafa karışıklığı, nefret ettiği Yahudi kızın bir insan olduğunu anlamaya başlamasıyla duygu karmaşasına da dönüşecektir. Jojo, hayali arkadaşı Hitler ile bu haksızlığa karşı mücadele etmek isteyecektir.

 

Bal Ülkesi

Filmde arıcılık ile uğraşan Hatice'nin hikayesi anlatılıyor. Hatice Muratova Makedonya'da nüfusunun çoğunu göç nedeniyle kaybetmiş bir köyde yaşamakta. Kent hayatı ile arasına mesafe koyan Hatice'nin yaşamı, istemese de dahil olmak istemediği piyasa dinamikleri ile kesişiyor. Çekimleri üç yıl süren film, günümüz koşullarında insan ve doğa arasındaki bağın nasıl olabileceğini yeniden yorumluyor.

 

Sefiller

2005 yılının Paris’inde geçen hikayede özellikle işçi sınıfının yoğunlukla yaşadığı Montfermeil adlı banliyöye yakından bakıyoruz. Bu banliyöde yaşayan Stephane güvenlik güçlerine katılır ve ekip arkadaşları ile bölgedeki çeteler arasında kalır. Bu arada ekibin şaibeli olarak yaptığı bir tutuklama, drone ile kayda alınır ve Stephane içinden çıkılması zor olaylar zincirinin arasında kalır.

 

Güller Ülkesi: Damascena

Rüyasını gerçekleştirebilmek uğruna mücadele eden bir adamın hikayesini odağına alıyor.