Battlestar Galactica Sinema Filmi Oluyor

14.08.2009 10:49
Battlestar Galactica Sinema Filmi Oluyor

"X-Man", "Walküre" ve "The Usual Suspects" gibi filmlerin yönetmeni Bryan Singer, 2001 yılından beri hayalini kurduğu kült uzay dizisi "Battlestar Galactica"yı beyazperdeye uyarlamakta oldukça kararlı.


Edinilen bilgiye göre Universal tarafından beyazperdeye taşınmak istenilen "Battlestar Galactica"nın yönetmen koltuğuna, yaklaşık 10 yıl önce bu filmi çekmek isteyen ancak bir sonuç alamayan Singer oturacak. Singer aynı zamanda filmin yapımcılığını da kendisi üstlenecek. Filmin senaryosu ise, 70\'li yıllara damgasını vuran ve Bilim Kurgu- Aksiyon türünde olan dizinin yaratıcısı Glen A. Larson tarafından yazılacak.


"Battlestar Galactica" film projesi, 2004-2009 yılları arasında yapımcı Roland D. Moore tarafından yeniden televizyon dizisi olarak ekranlara taşınan "BSG-Battlestar Galactica"dan tamamen bağımsız olacak.


"Battlestar Galactica", 80\'li yılların başında ve de 90\'larda olmak üzere iki defa Türkiye\'de televizyonlarda yayınlanmıştı, ve dizi, oldukça büyük bir hayran kitlesine ulaşmayı başarmıştı.