2021 Oscar Ödülleri İnternetten Yayınlanan Filmlere Verilebilecek

02.05.2020 13:32
2021 Oscar Ödülleri İnternetten Yayınlanan Filmlere Verilebilecek

2021 yılına ait Oscar Ödülleri için sinemada yayınlanmamış filmler de aday gösterilebilecek.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin aldığı karara göre 2021 yılı Oscar Ödülleri’ne internetten yayınlanan filmler de aday gösterilebilecek. Küresel koronavirüs salgını nedeni ile birçok film vizyon tarihini erteledi, yapım aşamasında olan filmler ise çekimleri durdurma kararı aldı. Eğlence ve sinema sektörünü neredeyse durduran salgından dolayı Akademi, 2021 yılında Oscar Ödülleri’ne internetten yayınlanan filmlerin de aday olabilmesini sağlayan kararı onayladı.

Geleneksel olarak Oscar Ödülleri için aday olan filmin sinemada vizyona girmesi ya da Los Angeles’ta bir sinemada bir hafta gösterilmesi gerekiyordu. Ancak koronavirüs nedeni ile sinema için çekilen bazı filmler sinema salonları yerine internet ortamında yayınlandı.

Akademi Başkanı David Rubin ve CEO Dawn Hudson “Akademi olarak kesin bir şekilde inanıyoruz ki, bir filmi sinemada izlemekten daha iyi bir yol yoktur. Buna inancımız ve adanmışlığımız tam olsa da koronavirüs salgını nedeni ile bu geçici değişikliği yapma kararı aldık.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi koronavirüs salgını sonlandıktan sonra eski kurallara geri dönecek.