Venedik Uluslararası Film Festivali Ertelenmeyecek

25.05.2020 18:14
Venedik Uluslararası Film Festivali Ertelenmeyecek

Koronavirüs salgını nedeniyle erteleme haberi almaya alıştığımız yapım ve organizasyonlardan sonra bu sene 77'ncisi düzenlenecek Venedik Uluslararası Film Festivali hakkında şaşırtıcı bir açıklama geldi.

İçinde bulunduğumuz salgın döneminde büyük yapımların, festivallerin kısacası kalabalığın dâhil olduğu bütün organizasyonların ertelenme ya da iptal edilme haberlerini almaya alıştık. Ancak geçtiğimiz gün İtalya’nın Veneto Bölgesi valisi Luca Zaia’nın yaptığı açıklama herkesi şaşırttı. Vali, Venedik Uluslararası Film Festivali’nin planlandığı gibi Eylül 2020’de gerçekleşeceğini duyurdu.

Koronavirüs salgını Avrupa’ya ve İtalya’ya gelmeden önce  Venedik Uluslararası Film Festivali için heyecanlı olan kitle, virüs salgınından sonra bu festivalin erteleneceği konusunda hemfikirdi. Luca Zaia’nın açıklamasına göre festival 2-12 Eylül tarihleri arasında planlandığı gibi gerçekleşecek. Tabi bu planın koronavirüsün festival tarihine kadar kontrol altına alınması ve herhangi bir ikinci dalga yaşanmaması durumunda gerçekleşmesi öngörülüyor. Bu açıklama tüm dünya kamuoyunda büyük bir şaşkınlık ve sevinç dalgası ile karşılandı.

Festival yönetiminden henüz resmi bir açıklama olmasa da, Luca Zaia’nın festival organizasyonu direktörü olarak da görev yapıyor olması, yakın zamanda resmi açıklamanın bu yönde olacağı konusunda söylentileri beraberinde getirdi.

Festivalin gerçekleşmesi durumunda yeni düzenlemeler ve temizlik standartları uygulamaya koyulacak. Bu yıl Cate Blanchett’in jüri başkanlığı yapacağı festival ile ilgili detaylı bilgiler önümüzdeki günlerde belli olacak.