Studio Ghibli’nin Yeni Projesi “Earwig And The Witch”

04.06.2020 22:52
Studio Ghibli’nin Yeni Projesi “Earwig And The Witch”

Studio Ghibli’nin yeni animasyon filmi “Aya to Majo (Earwig And The Witch)” 2020 kışında yayınlanacak.

Diana Wynne Jones’un aynı adlı romanından uyarlanan “Earwig And The Witch”, Hayao Miyazaki’nin oğlu Gorô Miyazaki yönetmenliği ile izleyicilerle buluşacak. Film aynı zamanda, geçtiğimiz günlerde bu yılki Cannes Film Festivali seçkisi içinde açıklandı.

Filmin NHK tarafından 2020 kışı içinde yayınlanacağı duyuruldu. Ancak filmle ve yayının tam tarihi ile ilgili bilgiler henüz belirsizliğini koruyor. NHK, NEP ve Ghibli ortaklığı ile hayata geçen film için herhangi sinema vizyon tarihi şu an söz konusu değil.

Wynne Jones aynı zamanda Hayao Miyazaki’nin unutulmaz eseri “Howl’s Moving Castle”ın esinlendiği hikayeyi yazan yazar. “Earwig And The Witch”in Wynne Jones versiyonunda, Earwig bir yetimhanede yaşamaktadır ve bundan epey keyif alır. Bir cadı tarafından evlatlık alınan Earwig yeni korkunç evine alışmak için korkmak yerine bu durumu kontrol altına almayı seçmiştir. Hikayenin Ghibli versiyonunda ise karakterin ismi Aya olarak değiştirildi. Ancak hikayenin nasıl gelişeceği ile ilgili şu an her hangi bir açıklama yapılmadı.