Disney Mulan’ı Süresiz Olarak Erteledi

24.07.2020 16:44
Disney Mulan’ı Süresiz Olarak Erteledi

Disney, bu yıl vizyona girmesi planlanan “Mulan” filmini süresiz olarak erteledi.

Warner Bros.’un “Tenet” filmini süresiz olarak ertelemesinden sonra, Disney de benzer bir kararı “Mulan” için aldı. “Mulan”ın vizyon tarihini süresiz olarak erteleyen Disney, diğer büyük yapımlarını da en az bir yıl ertelediğini duyurdu.

Vizyon takviminde 21 Ağustos 2020 tarihinde olan “Mulan” artık Disney’in vizyon takviminde yer almıyor. Bunun dışında vizyon tarihi verilmiş tüm “Star Wars” filmleri ve “Avatar” devam filmleri bir yıl ertelendi. Koronavirüs salgını nedeniyle birçok yapım çekimini durdurdu, vizyona girmeyi bekleyen filmler ise gösterim tarihlerini erteledi. Pandeminin kontrol altına alınmasından sonra sinema salonlarının tekrar açılacağı haberi tüm sinemaseverleri heyecanlandırdı. Ancak yaşanan yeni gelişmelerden sonra büyük yapım şirketleri vizyon tarihlerini tekrar düzenleme yoluna gitti.

Disney’den yapılan açıklama ise şöyle, “Geçtiğimiz birkaç ayda yaşanan olaylar bize, hiçbir şeyin belirli bir tarihinin olmadığını gösterdi. Dünyanın içinde bulunduğu bu sağlık krizi yapım şirketlerinin ertelemeye gitmesi ve sinema salonlarının hizmetlerine ara vermesi gibi eğlence sektörünün her alanda tekrar düzenlemeye gitmesine yol açtı. “Mulan” filmi için vizyon tarihini süresiz olarak ertelememizin nedeni filmin sağlıklı bir ortamda ve tüm dünyada risksiz bir şekilde izlenmesini istiyor olmamız.”

Öte yandan 20th Century Fox yapımcılığında olan “The New Mutants” filmi için vizyon tarihi halen 28 Ağustos 2020 olarak görünüyor. Koronavirüs salgınından önce de ertelenen bu film için önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Comic-Con etkinliğinde bir açıklama yapılacak.

Eğlence ve kültür-sanat etkinliklerinin birer birer ertelenmesi sinema sektörü için önümüzdeki günlerde tekrar yapılanmaya gidileceğini gösteriyor.