Star Wars: Obi-Wan Dizisi Önümüzdeki Ay Çekimlere Başlayacak

19.08.2020 15:36
Star Wars: Obi-Wan Dizisi Önümüzdeki Ay Çekimlere Başlayacak

Star Wars” evreninin merakla beklenen yeni dizisi “Obi-Wan Kenobi” önümüzdeki ay çekimlere başlayacak.

Disney+ yapımı “Obi-Wan Kenobi” dizisinin önümüzdeki ay çekimlere başlayacağı söylentisi günden güne doğrulanıyor. Ewan McGregor’un önümüzdeki ay çekimlere hazır olması halinde serinin yapımına tam anlamıyla başlanacak.

“Star Wars” hikâyelerinin en beklenen noktası olarak nitelenen ve Obi-Wan Kenobi karakterini odağına alacak dizi bu zamana kadar birçok engelden geçti. İlk olarak film diye başlanan proje daha sonra yerini Disney+ sayesinde diziye bıraktı. 2019 yılında resmi olarak Lucasfilm tarafından onaylanan seriye, filmlerde canlandırdığı Obi-Wan karakteri ile izleyicilerin beğenisi kazanmış Ewan McGregor öncülük ediyor.

Açıklanmasının ardından 1 yıl geçmesine rağmen hala dizinin hayata geçmeyeceğine dair görüşler mevcuttu. Çekimlerin süresiz durdurulması ve senaryoda çıkan aksaklıklarla uğraşan yapım, koronavirüs salgınından önce Ewan McGregor’ın yaptığı açıklama ile çekimlerin 2021’e ertelendiğini duyurdu.

Ancak geçtiğimiz günlerde “Making Star Wars” isimli sitenin raporunda Disney+’ın “Obi-Wan Kenobi” dizisinin Eylül ayında çekimlere başlayabileceği haberi yayınlandı. “The Mandalorian” dizisinin setini kullanacağı belirtilen haberde en dikkat çekici nokta ise, stüdyonun hazırlanmaya başladığı yönündeki detay oldu. Henüz resmi kanallardan bir açıklama gelmemesine rağmen bu gelişme ile heyecan dalgası yaratan “Obi-Wan Kenobi” dizisi yavaş ama emin adımlarla izleyicilerin karşına çıkmaya hazırlanıyor.

Ewan McGregor’un “Star Wars: Revenge of the Sith” filminde Obi-Wan Kenobi karakterini canlandırmasından bu yana tam olarak 15 yıl geçti. Filmin bittiği yerden itibaren Obi-Wan hikayesinin devamı için Disney+’ın “Obi-Wan Kenobi” dizisine bir adım daha yaklaştık diyebiliriz.