Mulan Filmi Boykotla Karşı Karşıya

08.09.2020 18:36
Mulan Filmi Boykotla Karşı Karşıya

Mulan” filminin başrol oyuncusu Yifei Liu’nun Hong Kong protestolarındaki tutumu nedeniyle filmin hayranları tarafından boykot çağrısı yapıldı.

Bu yılın merakla beklenen yapımlarından olan “Mulan” filmi geçtiğimiz hafta vizyona girdi. Babasının ordudaki yerini alan genç bir kadının hikâyesi olan 1998 yapımı animasyon “Mulan” filminin yeniden uyarlaması filmde Mulan karakterine Yifei Liu hayat veriyor.

Filmin sinemalarda gösterime girmesinden sonra başrol oyuncusu Yifei Liu’nun yayınladığı bir mesaj nedeniyle boykotla karşı karşıya gelmesinin nedeni ise, Yifei Liu’nun Hong-Kong protestoları sırasında şiddet gören eylemcilerin yerine polise destek vermesi. Çin doğumlu oyuncu Liu Yifei’nin son aylarda demokrasi yanlısı protestoculara karşı şiddet uygulamakla suçlanan Hong-Kong polisine verdiği bu destek nedeniyle eleştirilerin odağında bulunuyor.

Pazartesi günü sosyal medyada, Disney’in Sincan Bölgesi'nde bulunan Turpan şehrindeki kamu güvenlik bürosu ve bir dizi devlet kurumuna teşekkür ettiğini fark eden göstericiler, Disney’in “tanıtım departmanı” adını verdiği departmanı, bölgede devlet propagandası yapmaktan sorumlu tuttu. “Müslüman Uygurların kitlesel hapsedilmesine potansiyel suç ortağı.” İddiası ile karşı karşıya gelen yapım ve Disney şu sıralarda boykotla ile karşı karşıya.

Disney’in, “Mulan” filmi ile ilgili boykot hareketine karşı tutumu önümüzdeki günlerde belli olacak.