Jurassic World: Dominion Çekimleri Durduruldu

08.10.2020 15:36
Jurassic World: Dominion Çekimleri Durduruldu

Jurassic World: Dominion” çekimleri filmin kadrosunda yapılan COVID-19 testlerinin bazılarının pozitif çıkması üzerine durduruldu.

Geçtiğimiz gün “Jurassic World: Dominion” filminin vizyon tarihi 2022 yılına ertelendi. Bu haberin üstünden çok geçmeden filmin yönetmeni Colin Trevorrow Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla film setinde yapılan koronavirüs testlerinin bazılarının pozitif sonuç vermesi dolayısıyla çekimlerin durdurulduğunu açıkladı.

Universal Pictures ise, “Geçtiğimiz gece Jurassic World: Dominion yapımında az sayıda da olsa COVID-19 testleri pozitif sonuç verdi. Bundan sonra yapılan testlerde ise negatif çıkan sonuçlara rağmen sağlık protokolleri gereği herkesin güvenliğini güvence altına almak adına filmin çekimlerini bir süre durdurma kararı aldık. Film ekibi ve oyuncular izole olarak gözetim altında tutulacak. Film çekimlerinin devam etmesi için gerekli ortam sağlanması için çalışıyoruz.” Şeklinde bir açıklamada bulundu.

Filmin vizyon tarihinin değişmesi bu testlerden önce açıklandı. Filmin pandemi sürecinde başarılı olması adına bu değişikliği yapan stüdyo ve yapım şirketi çekimlerin bitmesine az bir süre kala ise COVID-19 riskine karşı bugün çekimleri durdurma kararı aldı.

Colin Trevorrow'un Twitter gönderisine buradan ulaşabilirsiniz.

Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard’ın da kadrosunda yer aldığı “Jurassic World: Dominion” için planlanan yeni vizyon tarihi 10 Haziran 2022 olarak açıklandı.