Türkiye'deki Sinemalar Yıl Sonuna Kadar Kapalı Kalacak

18.11.2020 14:18
Türkiye'deki Sinemalar Yıl Sonuna Kadar Kapalı Kalacak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, vaka sayılarının artması nedeniyle Türkiye’de sinema salonları yılsonuna kadar kapalı kalacak.

Mart ayından bu yana içinde bulunduğumuz pandemi durumu halen devam etmekte. Koronavirüs salgını hayatlarımızı yeniden şekillendirdi diyebiliriz. Dünya çapında etkisini göstermekte olan salgın yaşamın her alanında olduğu gibi sinema sektörünü de değişime zorluyor. Filmlerin çekimlerini durdurması, vizyon tarihlerinin sürekli değişmesi ve film festivalleri gibi kalabalık etkinliklerin dijital ortama taşınması bu değişimlerden sadece birkaçı.

Karantina süresinde (Mart-Haziran) evlerimizde bu yeni düzene alışmaya çalışırken gündelik alışkanlıklarımız da değişti. Haziran ayında karantinanın kalkması üzerine eski sosyal hayatımızda olan bazı alışkanlıklara yeni tedbirlerle geri döndük. Temmuz ayında hizmet vermeye tekrar başlayan sinema salonları sinemalar için bir umut olsa da, son zamanlarda koronavirüs vakalarının artması üzerine dün açıklanan kararlar kapsamında sinema salonlarının yılsonuna kadar kapalı kalacağı açıklandı.

Açıklanan yeni tedbirler kapsamında hafta sonları 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu duruma ek olarak sinema salonları yılsonuna kadar kapalı kalacak. 2021 yılında bu uygulama devam edecek mi henüz bilmiyoruz.

Avrupa’da ise Almanya, İtalya ve Fransa gibi ülkelerde sinema salonları aynı şekilde hizmetlerine ara verdi. Vaka sayılarının artmasından dolayı dünya genelinde bu şekilde bir uygulamaya gidilmesine sıcak bakılıyor.