Warner Bros.’tan 2021 Yapımı Filmler İçin Yeni Strateji!

04.12.2020 14:48
Warner Bros.’tan 2021 Yapımı Filmler İçin Yeni Strateji!

Warner Bros. “Wonder Woman 1984” filmini ABD’de sinemalarda aynı anda HBO Max ‘te yayınlayacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz gün ise bu kararı aralarında “Dune”, “The Matrix 4” ve “Godzilla vs. Kong” gibi filmlerin de bulunduğu bütün 2021 yapımı filmler için uygulayacağını açıkladı.

Koronavirüs salgınından dolayı sinema filmleri çekimlerini durdurdu, vizyon tarihlerini değiştirdi ya da yapımlarını tamamen durdurdu. Bu durumdan dolayı büyük bir çıkmaza giren sinema sektörünün öncülerinden olan Warner Bros. yeni bir strateji belirlediğini açıkladı. Warner Bros.'un 2021 yapımı tüm filmleri ABD’de vizyona girdiği günle aynı anda dijital yayın platformu olan HBO Max’te yayınlanacak.

Bu karara göre HBO Max’te yayınlanmaya başlayan filmler bir ay süre ile kullanıcıların erişimine sunulacak. Bir ay sonunda ise platformdan kaldırılacak filmler, sinemalarda gösterimi bittikten sonra dijital kopyalarının yayınına tekrar başlayacak. Şirketin bu kararı almasındaki en büyük etken ise şüphesiz dünyanın içinde bulunduğu pandemi durumu. Koronavirüs salgını sonrası sinemalar için umut gözüyle bakılan “Tenet” filminden elde edilen istatistiklere dayanarak bu yolu seçen Warner Bros. özellikle ABD’de gişe hasılatının giderek düşmesi nedeniyle yayın stratejilerini değiştirme yoluna gitti.

Bu noktada HBO Max’in sadece ABD üzerinde yayın yaptığını hatırlatmak gerekiyor. Yeni yayın stratejisiyle Warner Bros.’un bünyesinde yer alan HBO Max, diğer dijital yayın platformlarının üye sayılarını yakalamayı hedefliyor.