Sinema Salonları Yeniden Açılıyor!

01.06.2021 10:51
Sinema Salonları Yeniden Açılıyor!

Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 Pandemisi nedeniyle sinema salonlarına getirilen kısıtlamaların, dünya genelinde vizyon takvimine olumsuz bir etkisi oldu. Dünya genelinde birçok filmin vizyon tarihi ertelenirken, bu süreçte vizyona giren filmlerin box office kazançları ise standartların ve beklentilerin altında kaldı. Ülkemizde de sinemaseverlerin sinema salonlarına gitmesini yasaklayan düzenlemeler uygulandı ve son alınan kararlar, sinema salonlarının 1 Haziran 2021 tarihine kadar kapalı kalması yönünde idi. Yeni alınan karar ile 1 Haziran itibariyle sinema salonları kısıtlı bir kapasite ile yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Ülke genelinde birçok alanda olduğu gibi kültür-sanat alanında da kısıtlamalar getiren düzenlemeler, 1 Haziran 2021 tarihine kadar sinema salonlarının kapanmasına neden olmuştu ve bu tarihten sonra sinema salonlarının durumunun ne olacağı merak konusu olmuştu. Bu dönemde sinemaseverler film ve dizileri online platformlardan, festivalleri de yine online gösterimler ile takip etmişti. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı ''Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri'' genelgesi ile birlikte 1 Haziran itibariyle sinemaseverler yedinci sanatı bazı kısıtlamalara uyarak sinema salonlarından takip etmeye devam edebilecek. 

Alınan karara göre, sinema salonları pazar günleri hariç 07:00-21:00 saatleri arasında bir koltuk dolu, bir koltuk boş olacak şekilde yüzde elli kapasite ile hizmet verebilecek. Şu anda devam eden ve 29 Haizran'da sonlanacak İstanbul Film Festivali de buradan çıkacak karardan etkilenecek en önemli festival olarak öne çıkıyor. Getirilen bu serbestliğin ne kadar süreceği ise merak konusu.