Sabancı Vakfı 6. Kısa Film Yarışması Başvuruları Devam Ediyor!

19.10.2021 13:27
Sabancı Vakfı 6. Kısa Film Yarışması Başvuruları Devam Ediyor!

Bu senenin temasının "Yeni Dünyada Yeni Meslekler" olarak belirlendiği Sabancı Vakfı 6. Kısa Film Yarışması için başvurular devam ediyor. Başvurular 19 Kasım 2021 tarihi itibarıyla son bulacak. 

Kısa Film Uzun Etki

Kısa filmler sinema tarihinin ilk örneklerini oluşturur…

Sinemanın gelişiminde, farklı türlerin ortaya çıkmasında, yeni yeteneklerin keşfedilmesinde önemli rol oynamıştır.

Akıcı ve çarpıcı bir dille ifade edilen öz anlatımlar, tek konu çevresinde gelişen olay örgüsü ve kısıtlı karakter kullanımı ile daha kişisel ve özgür eserlerin adıdır.

Yeni bakış açıları, farklı çekim teknikleri, çarpıcı seslendirme biçimleri ve etkili oyunculuk tarzlarının sınandığı deneysel sinema alanı olarak özellikle toplumsal sorunlara duyarlı olan ve dikkat çekmek isteyen sanatçıların aracı olmuştur.

Toplumsal Konular Sanatın Gücüyle Dile Geliyor

Toplumsal gelişmenin bireylerin potansiyelinin ortaya çıkartılması ve ilham veren hikayelerin toplumla paylaşılmasıyla mümkün olacağı anlayışıyla çok sayıda projeyi destekleyen Sabancı Vakfı, 2016 yılında uzun soluklu bir kültür-sanat projesine daha imza attı.

Vakıf, toplumsal konularda farkındalık yaratmak için önemli ve etkili bir araç olan sanatın gücünden yararlanmak için “Kısa Film Uzun Etki” isimli Kısa Film Yarışması’nı hayata geçirdi.

İlk yılında “Mülteci Kadınlar”, ikinci yılında “Çocuk İşçiler”, üçüncü yılında "Ayrımcılık", dördüncü yılında “Dijital Yalnızlık” ve beşinci yılında “Değişen İklimler, Değişen Hayatlar” temalarıyla düzenlenen yarışma yoğun ilgi gördü. Yarışmanın 2022 yılı teması "Yeni Dünyada Yeni Meslekler" olarak belirlendi.

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nın hedefi; sinemanın yaratıcı bakış açısından ve etki gücünden yararlanarak toplumsal konularda farkındalık yaratmak olarak belirlenmiştir.

Daha fazla bilgi için Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması sitesini buradan ziyaret edebilirisiniz.