“Bağlılık Hasan”, Films Boutique Tarafından Birçok Önemli Pazara Satıldı

21.10.2021 10:34
“Bağlılık Hasan”, Films Boutique Tarafından Birçok Önemli Pazara Satıldı

Semih Kaplanoğlu'nun dünya prömiyerini Cannes'da yapan filmi “Bağlılık Hasan”, Films Boutique tarafından birçok önemli pazara satıldı.

Film, Türkiye'nin 2020'de Oscar uluslararası uzun metrajlı film yarışına resmi girişi olan “Bağlılık Aslı” ile başlayan bir üçlemenin parçası. Türkiye'nin en ünlü film yapımcılarından Kaplanoğlu, daha önce Yusuf üçlemesinin yönetmenliğini yapmıştı. “Bal”, 2010 yılında Berlin'in Altın Ayı ödülünü kazandı.

“Bağlılık Hasan” şimdi Türkiye'nin potansiyel Oscar adayı olarak konuşuluyor. Films Boutique, film için İspanya (Paco Poch Cinema), Ex Yugoslavia (Beş Yıldız Dağıtım), İsrail (Lev Cinemas) ve Portekiz (Leopardo) ile bir dizi anlaşma imzaladı. ARP Selection filmin Fransa'da, CGV Mars ise Türkiye'de dağıtımını yapacak.

“Bağlılık Hasan”, babasından miras kalan topraklarda geçimini bahçecilik ve çiftçilikle sağlayan bir adamın hikayesini anlatıyor. Hac için Mekke'ye yaklaşan yolculuğu, ruhunun geçmişini aramasına yol açar. Film ayrıca Kudüs ve Antalya Altın Portakal film festivallerinde de gösterildi ve en iyi sinematografi ödülünü kazandı.

 

 

Kaynak