Friends Dizisinin Gunther'ı James Michael Tyler Hayatını Kaybetti!

25.10.2021 09:53
Friends Dizisinin Gunther'ı James Michael Tyler Hayatını Kaybetti!

Friends dizisinde Gunther karakterini canlandıran ABD'li aktör James Michael Tyler, 59 yaşında hayatını kaybetti.

Menajeri tarafından yapılan açıklamada, "Tyler Pazar sabahı Los Angeles'taki evinde huzur içinde vefat etti" dedi. "Onunla bir kez tanıştıysanız, ömür boyu bir arkadaş edindiniz" diye ekledi. Tyler'a 2018'de daha sonra kemiklerine yayılan ileri prostat kanseri teşhisi konmuştu. Menajeri, "Mümkün olduğunca çok insana yardım etmek isteyerek hikayesini cesurca paylaştı ve prostatı olanların 40 yaşında kan testi yaptırması için kampanya yürüttü" dedi.

Gunther, dizinin karakterlerinin sıkça gittiği kafe Central Perk'te garson ve yönetici olarak çalışıyordu. Dizi ilerledikçe, dizinin ilk sezonlarında orada garson olarak çalışan Jennifer Aniston'ın karakteri Rachel'a aşık oldu. Menajeri, "Dünya onu Gunther (ekibin yedincisi) olarak tanıyordu... ama Michael'ın sevdikleri onu bir aktör, müzisyen, kanser bilincini savunan ve sevgi dolu bir koca olarak tanıyordu" dedi.

Mayıs ayında Tyler, Zoom aracılığıyla gerçekleşen Friends buluşmasına kısa süreliğine katıldı. Oyuncu buluşma sırasında "Dürüst olmak gerekirse hayatımın en unutulmaz 10 yılıydı" dedi. "Daha iyi bir deneyim hayal edemezdim, herkes harikaydı ve birlikte çalışmak bir zevkti. Çok, çok özel hissettirdi." diye ekledi. Tyler, 1994'ten 2004'e kadar NBC'de yayınlanan komedinin yaklaşık 150 bölümünde yer aldı.