Kristen Stewart 'Gerçekten İyi Beş Film' Yaptığını Düşünüyor

26.10.2021 11:50
Kristen Stewart 'Gerçekten İyi Beş Film' Yaptığını Düşünüyor

Stewart, "Vay canına, tepeden tırnağa güzel bir iş çıkmış!" diyebildiği sadece bir avuç filmi olduğunu söyledi.

 

Kristen Stewart, 50'den fazla filme yayılan kariyerinde kendini küçümseyen bir yaklaşıma sahip ve bu, “Alacakaranlık” serisinin piyasaya sürülmesiyle yükselişe geçti. Şimdi Pablo Larraín'in “Spencer”ında Prenses Diana rolü için Oscar adayı olan oyuncu, Sunday Times'a (Yahoo aracılığıyla) “Alacakaranlık”tan koptuğundan beri uzun zamandır sinema eleştirmenleri tarafından saygı gören çalışmaları hakkında konuştu. 

 

David Fincher ve Woody Allen gibi yönetmenlerin filmlerinde rol alan Stewart, rol seçmenin “tamamen bir saçmalık” olabileceğini söyledi. “Muhtemelen 45 veya 50 filmden beş tane gerçekten iyi film yaptım.” dedi ve tepeden tırnağa güzel bir iş çıktığını düşündüğü sadece bir avuç filmi olduğunu ekledi.

"Assayas'ın filmlerini seviyorum."

En iyi filmleri arasında hangi filmleri saydığı sorulduğunda, “Personal Shopper” ve “Clouds of Sils Maria”da rol aldığı,  Olivier Assayas'ın filmlerinden alıntı yaptı. Christen Stewart “Clouds of Sils Maria”daki rolüyle, Akademi ödülünün Fransız eşdeğeri olan Cesar ödülünü kazanan ilk Amerikalı aktris olmuştu. Stewart, "Assayas'ın filmlerini seviyorum. Diğer rol aldığım filmlere baştan bakmam gerekecek ama memnun olduğum filmler çok nadir. Bu, bu filmlerde rol aldığım için pişman olduğum anlamına gelmez. Sadece birkaç filme evet dediğime pişman oldum ve sonuçtan dolayı değil, eğlenceli olmadığı için. En kötüsü, bir şeyin ortasında olduğunuzda ve bunun muhtemelen kötü bir film olduğunu bildiğinizde; sonuca katlanmaya hazır olmanızdır.” 

Stewart, hangi projelerinden memnun olmadığını belirtmeyi reddetti. "Hayır! Ben kaba bir insan değilim.” dedi ve devam etti, “Film çekmek biriyle randevuya çıkmak gibi. Ne yapıyorum ben diye sorguluyorsunuz. Fark olarak, bir filmin ortasında öylece ayrılık konuşması yapamazsınız.”

Stewart, “Alacakaranlık”ın kendisini böyle bir yıldız seviyesine getirmesini asla beklemediğini de sözlerine ekledi. "İlkini yaptığımızda bana beş "Alacakaranlık" yapacağımızı söyleselerdi, buna asla inanmazdım.”

 

Spencer” 5 Kasım'da sinemalarda vizyona giriyor ve Stewart'ı şimdiden En İyi Kadın Oyuncu adayları arasına yerleştirdiği konuşuluyor.