Osmanlı'da Kadın Dayanışmasını Anlatan Grev, 29 Ekim'de Vizyonda!

27.10.2021 09:53

1910 yılı Osmanlı İmparatorluğu'nda geçen film, Bursa'daki kadın işçilerin kötü çalışma şartlarına karşı başkaldırısını anlatıyor. Filmin oyuncu kadrsounda Pelin Batu ve La Casa de Papel dizisinden hatırladığımız Itziat Ituño yer alıyor. 

Belgeselci ve yazar Metin Yeğin'in yönetmen koltuğunda oturduğu "Grev" filmi 29 Ekim'de sinema salonlarında seyirci ile buluşacak. Konusu gerçek bir hikayeye dayanan film, 1910 yılında Bursa’da ipek işçiliği yapan kadın işçilerin birlikte gösterdikleri direnişe ait kurmaca bir öyküyü konu ediniyor. Filmin çekimleri Türkiye ve İspanya’da gerçekleşti. 

Çekimleri pandemiden önce biten filmin oyuncuları arasında La Casa de Papel dizisinde Lizbon karakterini oynayan Itziar Ituño ve Pelin Batu yer alıyor. Ituño, geçen senenin başında Yeğin ile "Grev" filminin çekimlerinde yer aldığını takipçilerine duyurmuştu. 

Senaristliğini ve yönetmenliğini Metin Yeğin’in yaptığı filmin kadrosunda Tansel Öngel, Nihan Aşıcı, Orhan Alkaya, Murat Çidamlı gibi isimler dikkat çekiyor. Filmin sanat yönetmeni ise Türkiye sinemasında önemli filmlerde sıkça adı geçen, ödüllü sanat yönetmeni Mustafa Ziya Ülkenciler.