Dune Devam Filmi Resmi Olarak Onaylandı!

27.10.2021 10:21
Dune Devam Filmi Resmi Olarak Onaylandı!

Geçen hafta ülkemizde de vizyona giren Dune filmi için çekilecek devam filmi, Warner Bros. ve Legendary Entertainment tarafından resmi olarak onaylandı. 

“Dune” için çekilecek devam filmi resmi olarak onay aldı. Legendary Entertainment, haberi Salı günü bir tweet ile duyurdu ve efsanevi hikayenin büyük ekranda devam edeceğini netleştirdi. Warner Bros. filmi dağıtacak ve finanse edilmesine yardımcı olacak, ancak Legendary, filmin arkasındaki birincil sermaye ve kitap serisinin film haklarına sahip. Filmin vizyona yalnızca salonlarda girmesi bekleniyor ve Legendary, geçen hafta sinemalarda ve HBO Max'te aynı anda gösterime giren “Dune”un ardından bu noktayı büyük ihtimalle kesinleştirecek. Alışılmışın dışındaki bu dağıtım modeli, Warner Bros.'un pandemi döneminden kalma bir imtiyazdı, ancak 2020'de bu imtiyaz açıklanınca büyük tartışmalara neden olmuştu. “Dune: Part 2” 20 Ekim 2023'te vizyona girecek.

22 Ekim'de ABD'de vizyona giren bilimkurgu destanının ilk bölümü, ilk hafta sonunda 41 milyon dolarlık bilet satışı kazandı. Bu sonuç, Warner Bros. için yılın en iyi film açılışıydı ve hayranların yalnızca “Dune”u küçük ekranda değil, aynı zamanda büyük ekranda da görmek istediğinin bir işaretiydi. Film dünya genelinde de iyi bir performans sergiledi ve dünya çapında yaklaşık 225 milyon dolar kazandı. Yurt içi açılış sonuçları, Warner Bros.'un COVID-19'un medya ortamını altüst etmesinden çok önce filme yeşil ışık yaktığı zaman beklediğiyle hemen hemen aynıydı. 

Arrakis'e dönüş her zaman planın bir parçasıydı. Yönetmen Denis Villeneuve, Frank Herbert'in romanının uyarlamasının iki bölümden oluşacağı konusunda röportajlarında kararlı gözüküyordu. Hatta filmin açılış sekansında “Dune: Part 1” yazıyordu.