Leonardo DiCaprio, Kült Lideri Jim Jones'u Canlandıracak!

09.11.2021 10:29
Leonardo DiCaprio, Kült Lideri Jim Jones'u Canlandıracak!

Leonardo DiCaprio türler arasında dolanmaya devam ediyor. Adam McKay'in son komedi filmi ve Martin Scorsese'nin yöneteceği tarihi bir dramda yer alacak oyuncu, yeni bir projeyle hayranlarının karşısında olacak ve 50'lerden 70'lere kadar kendi tarikatının liderliğini yapan ünlü figür Jim Jones'u canlanadıracak... 

Venom ve Jumanji: The Next Level yardımcı yazarı Scott Rosenberg, Jones'un bir kült lider olarak talihsiz zamanını takip edecek olan bu filmin senaryosunu hazırladı. Jones, 1955'te Indianapolis'te Halk Tapınağı'nı kurdu ve onu Hıristiyan Sosyalizmini destekleyen tamamen entegre bir cemaat olarak tanıttı. 1970'lerde geleneksel Hıristiyanlığı açıkça reddetti ve kendisinin Tanrı olduğunu iddia etti.

1974'te Guyana'da Jonestown'u inşa etti ve burayı ABD hükümetinin baskısından arınmış bir sosyalist cenneti olarak lanse ederken, takipçilerini orada onunla birlikte yaşamaya teşvik etti. İnsan hakları ihlalleri söylentileri arasında ABD hükümeti Kasım 1978'de ABD Temsilcisi Leo Ryan liderliğindeki bir heyeti gönderdi. Ryan ve Jonestown'dan kaçan diğer dört kişi sonunda Jones'un takipçileri tarafından vurulacaktı. Vurulmanın ardından Jones, siyanürlü Flavor Aid içmeyi gerektiren bir eylemde 304'ü çocuk 918 komün üyesini kapsayan takipçileri ile toplu bir cinayet-intihar düzenledi.

Filmin yönetmen koltuğunda kimin oturacağı ise henüz belli olmadı