Rust Işık Şefi, Sette Yaşanan Trajik Kaza İçin İhmal Davası Açıyor

11.11.2021 13:24
Rust Işık Şefi, Sette Yaşanan Trajik Kaza İçin İhmal Davası Açıyor

'Rust' Işık Şefi, Alec Baldwin, silah yapımcısı ve filmin yapımcılarına ihmal davası açıyor. Salı günü açılan davaya göre, trajik kazanın yaşandığı "Rust" filminin ışık şefi, havada bir ıslık sesi ve akabinde sette duyduğu en yüksek sesi duydu. Ardındansa arkadaşı Halyna Hutchins'in kollarında kayboluşunu çaresizce izledi.

Serge Svetnoy, "Rust"un yıldızı Alec Baldwin, filmin yapımcıları, silah yapımcıları ve birinci yönetmen yardımcısı da dahil olmak üzere birçok sanık aleyhine açılan ihmal davasında 21 Ekim'de yapılan çekimin ayrıntılı, ilk ağızdan açıklamasını yaptı. Mermi kendisini kıl payı kaçırdığında yaralandığını ve şiddetli duygusal sıkıntı yaşadığını iddia etti.

Svetnoy daha önce Hutchins'in ölümüne yol açan ihmal ve profesyonellikten uzak süreç yönetiminden duyduğu öfkeyi herkese açık bir Facebook gönderisinde dile getirmişti. Davada Svetnoy, Hutchins ile yakın arkadaş olduğunu ve 2017'den beri onunla dokuz projede çalıştığını söyledi. Çekimin yapıldığı gün, yönetmen, Baldwin ve diğer ekip çekime hazırlanırken, Hutchins çekim için kilise binasının içine aydınlatma kuruyordu.

Swetnoy, Baldwin, silahı kılıfından çıkardığında oyuncudan yaklaşık altı ila yedi metre uzaktaydı. Baldwin silahı ateşlediğinde çıkan sesten kulaklarının uğuldadığını, sağ tarafından garip ve ürkütücü bir ıslık sesi duyduğunu ve yüzüne gelen baruttan gözlüklerinin de aşındırdığını söyledi. Hutchins’in yere düştüğünü gördüğündeyse, çaresizce Hutchins’e yardım etti. Sağlık görevlileri gelene kadar yaklaşık yarım saat onunla ilgilendi ve bilincini kaybetmemesi için onunla konuşmaya çalıştı. Ancak Hutchins, gözlerinin önünde yavaş yavaş bilincini kaybetti ve öldü. Sağlık görevlileri geldikten sonra, merminin kendisinden sadece birkaç santim teğet geçmiş olması gerektiğini farketti. Dava dosyasında, "Duygu, şok, keder, travma ve endişenin üstesinden geldi, yıkıldı ve ağladı" ifadesi bulunuyor.

Dava, sanıkların “sorumluluklarını yerine getirmediklerini ve ateşli silahların ve mühimmatın kullanımı ve bakımını düzenleyen en temel endüstri standartlarını ihlal ettiklerini” iddia ediyor.

Öte Yandan 'Squid Game' Yaratıcısı Hwang Dong-hyuk Kore'de Sette Ateşli Silah Güvenliğinden Bahsetti: 'Hiç Gerçek Bir Mermi Görmedim'

Bir başka yoğun şiddet içeren dizi “Squid Game” yazarı ve yönetmeni Hwang Dong-hyuk'a, dizi setinde alınan güvenlik önlemleri hakkında sorulan soruya "Hiç gerçek bir mermi görmedim. Tabii ki bir set sorumlumuz var. Kore olarak sivil silahlanmanın yaygın olduğu bir ülke değiliz, bu yüzden sadece polis bir silaha ve silah kullanma yetkisine sahip olabilir. Bu nedenle, mermiler her yerde olduğu kadar kolay dağıtımı olan ürünler değil. Sette de herhangi bir güvenlik sorunu olma olasılığı işte bu nedenle çok ama çok düşük. Hayatımda hiç gerçek kurşun görmedim. Onları sadece filmlerde gördüm.” şeklinde cevap verdi.