Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (26 Kasım 2021)

26.11.2021 11:57
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (26 Kasım 2021)

Bu hafta üçü yerli on yeni film vizyona giriyor.

Gucci Ailesi

Filmde, 1980'lerde Patrizia Reggiani'nin aileye dahil olmasıyla birlikte moda devi Gucci ailesinde baş gösteren aile içi kargaşalar ve ihanetlerin neden olduğu skandallar zinciri anlatılıyor. 1995 yılında gerçekleşen Maurizio Gucci cinayetine neden olan skandallar, etkileyici bir dille izleyici ile buluşuyor.

İntikam Vakti

Fortico Security, her hafta Los Angeles'ta kamyonlarla yüz milyonlarca doları taşıma konusunda uzmanlaşmıştır. Ekiplerinin en yeni üyesi ise endini kısaca H olarak tanıtan esrarengiz bir adamdır. Bir soygun sırasında konrtolü ele alıp durumu kolayca çözen H ekip arkadaşlarını şaşırtır. Fakat vurgundan sonra takım arkadaşlarını onun gerçekte kim olduğunu ve amacının ne olduğunu merak etmeye başlarlar.

 
Janik ve Samuel liseyi bitirmenin tadını çıkaran iki yakın arkadaştır. İkisinin dünyası birbirinden çok farklıdır: Janik’in ailesinde her şey olması gerektiği gibidir, Samuel ise parçalanmış bir aileden gelir. Samuel düzen ister, Janik ise karmaşa. Düşüncesizce bir davranış, iki arkadaşın arasındaki yakın bağı tehlikeye sokar. Uzun zamandır planladıkları İstanbul yolculuğunda, arkadaşlıklarını kurtarmak, özgürlüklerinin tadını çıkarmak ve yeni bir hayatı deneyimlemek isterler.
 
 
Film, Kolombiya dağlarının ardına gizlenmiş, Encanto adındaki harikulade ve tılsımlı bir yerde, büyülü bir evde yaşayan sıradışı Madrigal ailesinin hikayesini anlatıyor. Encanto’nun büyüsü sayesinde bu ailenin her bir çocuğu süper güçten tut iyileştirme gücüne kadar eşsiz birer armağana kavuşmuştur – Mirabel hariç. Ancak Encanto'yu çevreleyen büyünün tehlikede olduğunu keşfettiğinde ailenin tek sıradan çocuğu olan Mirabel, olağanüstü ailesinin son umudu olabileceğine karar verir.
 
 
Senaryosunu yazar Barış Bıçakçı ve yönetmen Tufan Taştan'ın birlikte yazdığı film, uzun süre boyunca Akçakoca kasabasında meydana dikilmesi istenen fakat bürokratik nedenlerle proje rafa kalkınca bir depoda saklanmaya mahkum kalan Lenin büstünün hikâyesini özgün bir dille anlatıyor.
 
 
Romain bir akıl hastanesinde psikiyatrist olarak çalışmaktadır. Bir gün Roman'in sevgilisi maskeli adamlar tarafından kaçırılınca o da kız arkadaşını kuratmak için işe koyulur. Bunun için de kendisine yardım etmesi için, gizli ajan olduğunu iddia eden hastalarından birini hastaneden kaçırır. Fakat Romain, yaptığı seçimden hiç de emin değildir. Aslan Yürek Leo Milan'ın, gerçekten gizli bir ajan mı yoksa sadece büyük bir yalancı mı olduğu zaman içinde belli olacaktır.
 
 
Küçük çaplı bir gangster olan Richard, artık emekli olmaya karar verir. Ancak onun son bir işi daha üstlenmesi gerekmektedir. Richard'ın yapması gereken şey, rakip bir gangsterin evinden para çakmaktır. Richard'dan kilometrelerce uzakta olan Melvin ise ünlü bir küratör olma hayalleri kuran isteksiz bir aile babasıdır. Cadılar Bayramı Gecesi'nde yolları kesişen Richard ve Melvin, her şey tehlikedeyken asırlık kötülüğe karşı savaşmak için birlikte çalışmak zorunda kalır.
 
 
Kampüsü şehir dışında bulunan Bilim Teknoloji Üniversitesi kampüsünde yaz okulu tüm hızı ile devam etmektedir. Ancak laboratuvarda gerçekleşen bir kaza sonucunda laboratuvarda bulunan öğrenciler bir gaza maruz kalırlar. Bu durum, gaza maruz alan öğrencilerin zombi olduğunun düşünülmesine neden olur.  
 
 
Azra, sevgilisi Burak ile şehirden uzak bir villada birkaç günlük bir tatile çıkar. Başlarda normal giden tatil, Burak'ın eve kameralar yerleştirerek Azra'yı geçmişi ile yüzleştirmeye karar vermesi ile korkunç bir hal alır...
 
 
Filmde, “Quirk Tekilliği Teorisi”ne inanan ve onu yok etmek isteyen Humanize adlı bir terörist grubu ile tanışıyoruz. Quirk, insanlığın çoğunun sahip olduğu güç ve tuhaflığın adıdır. Bu teori, her yeni nesille Quirk’in değişip karışması ve diğer nesillere aktarılması düşüncesi üzerine kuruludur. Fakat Quirk’in bir hastalık olduğuna inanan Humanize’ın planı, dünya üzerinde buna sahip olan herkesi yok etmektir. Humanize, farklı ülkelerde büyük yıkımlara yol açacak patlamalar yapma amacındadır. İnsanları korumak için tüm dünyadan kahramanlar toplanır ve bu gizemli grubun planlarını bozmak için birleşirler.