Alec Baldwin, “Rust” Setindeki Kazada Tetiği Çekmediğini Söyledi!

02.12.2021 11:03
Alec Baldwin, “Rust” Setindeki Kazada Tetiği Çekmediğini Söyledi!

Yaşanan trajediden sonra ilk kez kamera önünde röportaj veren Alec Baldwin, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i öldüren silahın tetiğini kendisinin çekmediğini söylüyor.

42 yaşındaki Hutchins’in hayatını kaybettiği ve 48 yaşındaki yönetmen Joel Souza’nın ağır yaralandığı kaza, New Mexico'daki Santa Fe yakınlarında bir çiftlikte kurulan Rust filminin setinde gerçekleşti. Bu trajik kaza Hollywood’u sette silah kullanımı ve güvenliği konusunda bir hesaplaşmaya itti. 

Baldwin'in ABC röportajının tanıtım videosunda, röportajı yapan George Stephanopoulos'un oyuncudan tetiği çekmenin senaryoda olmadığını doğrulamasını istiyor. Baldwin de karşılık olarak "Tetik çekilmedi. Tetiği ben çekmedim.” diyor. Stephanopoulos’un "Yani tetiği hiç çekmedin mi?" sousunaysa Baldwin "Hayır, hayır, hayır, hayır. Asla kimseye silah doğrultup tetiği çekmem. Hiçbir zaman." yanıtını veriyor. 

Baldwin silahın boş olduğuna inanıyordu!

Raporlara göre, Baldwin silahın boş olduğuna inanıyordu. Silahı, yanından geçerken "soğuk silah" (barut veya diğer patlayıcı maddelerin kullanımından kaynaklanan yangın veya patlama içermeyen bir silahtır)  dediği iddia edilen yönetmen yardımcısı Dave Halls teslim etmişti. Hall'a verilen silah da dahil olmak üzere setteki silahlarla, 24 yaşındaki Hannah Gutierrez Reed ilgileniyordu.

Baldwin, boş veya boş mermilerle dolu olması gereken tabancaya nasıl gerçek bir mermi girdiğini düşündüğü sorulduğunda, “hiçbir fikri olmadığını” söyledi.

Baldwin ayrıca Stephanopoulos'a açık bir şekilde kazanın başına gelen en kötü şey olduğunu belirtti: "Evet... evet, çünkü geriye dönüp bakıyorum ve 'ne yapabilirdim?' diye düşünüyorum."

Röportaj, ABD'de Perşembe günü ABC'de ve daha sonra Hulu'da yayınlanacak.