“İki Şafak Arasında” Torino Film Festivali’nde En İyi Film Seçildi!

06.12.2021 09:29
“İki Şafak Arasında” Torino Film Festivali’nde En İyi Film Seçildi!

Selman Nacar’ın "İki Şafak Arasında" filmi, 39. Torino Film Festivali’nden büyük ödülle döndü!

Yönetmen Selman Nacar'ın 24 saatlik bir süreçte geçen, etik ve ailevi sorumluluklar etrafında dönen gerilim filmi "İki Şafak Arasında" Torino Film Festivali'nde En İyi Film seçildi. 26 Kasım - 4 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen, 39. Torino Film Festivali’nde 12 film arasından sıyrılarak büyük ödülü kazandı. Burak Çevik ve Diloy Gülün'ün de yapımcıları arasında olduğu filmin ödülü 18.000 € (20.000 $) değerinde maddi desteği de kapsıyor. 

Yönetmen Ildikó Enyedi'nin başkanlığında, aktör Alessandro Gassmann, besteci Evgueni Galperine ve satış sorumlusu Isabel Ivars'tan oluşan jüri, filme övgüler yağdırdı; “Akıllıca bir farkındalıkla yönetilen bu olgun film, yeni ve büyük bir yeteneği ortaya çıkarıyor.”

Filmde, Kadir’in ailesinin işlettiği fabrikada bir işçinin ağır yaralanmasından sonraki süreç anlatılıyor. Bu olayla Kadir, hayallerini, ailesini ve yaralanan işçinin karısının hayatını etkileyecek ahlaki bir karar vermek zorunda kalacaktır.

"İki Şafak Arasında"nın festival macerası devam ediyor!

2019 yılı yazında, Uşak'ta dört haftada çekilen film, Torino öncesinde, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 9. Boğaziçi Film Festivali ve 17. Free Zone Film Festivali'nde ödüller kazandı. Filmin bundaki sonraki festival rotasında 21. Eskişehir Film Festivali ve 10. Malatya Film Festivali var.