Steven Spielberg’in Yarı-Otobiyografik Filmi “The Fabelmans” İçin Vizyon Tarihi Açıklandı!

07.12.2021 13:00
Steven Spielberg’in Yarı-Otobiyografik Filmi “The Fabelmans” İçin Vizyon Tarihi Açıklandı!

Ünlü yönetmen Steven Spielberg'in kendi çocukluğuna dayanacak filmi "The Fabelmans", 23 Kasım 2022'de vizyona girecek!

Vizyon tarihinin değişme ihtimali olsa da "The Fabelmans" şimdilik Disney'in isimsiz bir animasyon projesiyle aynı gün ve Marvel'in "Black Panther: Wakanda Forever"ından (11 Kasım) iki hafta sonra vizyona girecek gibi görünüyor.

Yarı-otobiyografik "The Fabelmans", Spielberg'in kimliğini şekillendiren yıllarını geçirdiği Arizona'da geçiyor. Michelle Williams, Seth Rogen, Paul Dano ve Gabriel LaBelle ise filmin açıklanan oyuncularından. Konuyla ilgili ayrıntılar gizli tutulsa da “The Fabelmans”ın, modern zamanların ticari açıdan en başarılı yönetmeni olan bir film aşığının gelişimine ve deneyimlerine odaklandığı söyleniyor. Michelle Williams ve Paul Dano'nun Spielberg'in annesi ve babasından ilham alan rolleri oynaması beklenirken, Seth Rogen'in rolü yönetmenin en sevdiği amcasına dayanıyor. Filmin merkezinde ise Sammy karakteri ile Gabriel LaBelle yer alıyor.

Spielberg, “The Fabelmans” için yazar Tony Kushner ile tekrar bir arada!

Spielberg, senaryoyu sık sık birlikte çalıştığı "Angels in America" oyununun yazarı Tony Kushner ile birlikte yazdı. İkili kısa süre önce klasik müzikalin uyarlaması olan "West Side Story"de birlikte çalışarak oldukça olumlu eleştiriler aldı. Spielberg ve Kushner daha önce 2005'in tarihi aksiyon draması "Münih" ve 2012'de "Lincoln"de birlikte çalışmışlardı.

Yönetmenlik ve ortak yazarlığa ek olarak Spielberg, Kushner "The Fabelmans"ın yapımcıları arasında da yer alıyor. Film için çalışmalara ise geçtiğimiz Temmuz ayında başlandı.