Amerikan Film Enstitüsü, 2021’in En İyi Dizi ve Filmlerini Açıkladı!

10.12.2021 16:08
Amerikan Film Enstitüsü, 2021’in En İyi Dizi ve Filmlerini Açıkladı!

Ödül sezonunun kalanında etkili olması beklenen, Amerikan Film Enstitüsü’nün (AFI) en iyi dizi ve filmler listesi açıklandı! “En İyi 10 Film”, “En iyi 10 Dizi” ve “Özel Ödül” listerinde “CODA”, “Don't Look Up”, “Dune”, “Hacks” ve “Maid” gibi yapımlar başı çekiyor!

Eleştirmenler, akademisyenler ve film profesyonellerinden oluşan Amerikan Film Enstitüsü jürisi, bu yıl da Amerikan sinemasının ve televizyonunun en iyilerini kutluyor. Listelerde yer alan yapımlar 7 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşecek bir törenle onurlandırılacak.

Dijital platformlar yükselişte!

On filmlik 2021 yılı listesinde, hem büyük bütçeli gişe rekorları kıran filmleri, hem de daha küçük, bağımsız dramaları içeriyor. “CODA” bu yılın başlarında gösterime girmiş olsa da, listenin çoğunluğu sonbahar veya kış aylarında vizyona giren filmlerden oluşuyor. Ayrıca “Don't Look Up”, “The Power of the Dog” ve “Tick, tick… BOOM!” ile 3 yapımı listede yer alan Netflix de yine dikkat çekiyor.

Diziler tarafında ise HBO/HBO Max, bu yılın ilk 10'unda, 4 yapımın sahibi. Ödül sohbetine yeni katılanlar arasında Sterlin Harjo ve Taika Waititi tarafından yaratılan "Reservation Dogs" ile Keegan-Michael Key ve Cecily Strong’un başrolü üstlendiği altı bölümlük komedi müzikali "Schmigadoon!" var. 

 

Amerikan Film Enstitüsü Yılın Filmleri

1. CODA

2. Don't Look Up

3. Dune

4. King Richard

5. Licorice Pizza

6. Nightmare Alley

7. The Power of the Dog

8. Tick, tick… BOOM!

9. The Tragedy of Macbeth

10. Batı Yakası'nın Hikayesi

 

Amerikan Film Enstitüsü Yılın Filmleri

1. Hacks

2. Maid

3. Mare of Easttown

4. Reservation Dogs

5. Schmigadoon!

6. Succession

7. Ted Lasso

8. The Underground Railroad

9. WandaVision

10. The White Lotus

 

Amerikan Film Enstitüsü Özel Ödülü

1. Belfast

2. Squid Game

3. Summer of Soul