Robert Pattinson’ın Batman’ine Kurt Cobain İlham Verdi!

20.12.2021 18:10
Robert Pattinson’ın Batman’ine Kurt Cobain İlham Verdi!

The Batman filminin yönetmeni Matt Revees, Empire dergisi ile yaptığı röportajda, Robert Pattinson'ın Bruce Wayne tasvirinin ardındaki ilhamı paylaştı.

Reeves, “Yazarken müzik dinliyorum ve ilk perdeyi yazarken Nirvana'nın'Something In The Way'i çaldım.” dedi. Reeves, Bruce Wayne'in bir playboy olarak standart tasvirinden vazgeçmeye ve daha keskin bir şey yapmaya karar vermesi müzikle oldu. “Büyük bir trajedi yaşayan ve insanlardan uzaklaşmış olan başka bir versiyon daha var. Böylece Gus Van Sant'ın Son Günleri' ile bu bağlantıyı kurmaya başladım; Kurt Cobain'in bu kurgusal versiyonunun bu tür çürüyen malikanede olduğu fikri.”

Aklında Kurt Cobain varken Reeves, Pattinson'ı kadroya alma konusunda adım attı. Reeves, Pattinson için, "Onda Kurt Cobain havası var, bir rock yıldızı gibi görünüyor ama aynı zamanda onun kendi köşesine çekilmişliğini de hissediyorsunuz" dedi. Bu nedenle, karakterle ilgili her şeyin etrafındaki estetiği de değiştiren yönetmen, gösterişli aletleri çıkarttı. “Aslında tam bir sosyetik değil. Tüm bu küçük mekanizmaları ve şeyleri sadece Alfred ile birlikte yapıyor," diye ekledi Reeves.

The Batman bir orijin hikayesi olmayacak!

Yönetmen Reeves, hayranların genç, yetim Bruce Wayne' görmek isteyenlerin The Batman filminde aradığını bulamayacağını da söyledi. Çünkü aslında film bir başlangıç ​​hikayesi değil. Reeves, "Batman hikayesiyle ilişkilendirdiğim şey, onun geleneksel anlamda bir süper kahraman olmadığı." dedi. “Bir süper gücü varsa, dayanma yeteneği… Çok canlı bir karakter ve Batman'in nasıl Batman olduğuyla değil de, Batman olarak ilk günleriyle ilgili bir hikaye anlatmak… onu yeni şekillerde görmek, bu yapılmamış bir şeyi yapmanın bir yoluydu.”

The Batman 4 Mart 2022'de vizyona girecek.