Nicole Kidman, Lucille Ball Rolü İçin Sigaraya Başladı!

22.12.2021 14:02
Nicole Kidman, Lucille Ball Rolü İçin Sigaraya Başladı!

Nicole Kidman, Being the Ricardos'taki Lucille Ball rolüne hazırlanırken, Ball'un sigara içerlere mahsus derin sesini yakalamak için sigaraya başladığını açıkladı.

Hollywood'da geçirdiği 40 yıl boyunca, sinema ve televizyonda sayısız rol üstlenen Kidman'ın ünlü komedyen Lucille Ball olarak karşımıza çıkacağı filmde Ball’un kocası Desi Arnaz'a Javier Bardem hayat veriyor.

Aaron Sorkin'in yazıp yönettiği Being the Ricardos, I Love Lucy serisinin yıldızı Ball ve Arnaz arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Film, çiftin karmaşık romantik ve profesyonel ilişkisine bir bakış sunuyor. Ayrıca izleyicileri çiftin çığır açan komedi dizisinin sahne arkasına ve yazarların odasına götürüyor. 

Filmle ilgili bir röportajında Kidman, Being the Ricardos'taki Lucille Ball rolüne hazırlanmak için sigaraya başladığını açıkladı. 54 yaşındaki aktris, vokal koçu Tom Jones'a Avustralya aksanı nedeniyle Ball’un sigara içerlere mahsus derin sesini yakalamanın "imkansız" olacağını söylemiş. Ball'un ikonik sesini yakalamak için sigara içmeye başlayan oyuncu artık, bir dakikalığına ısınırsa, [Lucille'in] sesini [kafasının] üzerinde dururken bile yapabileceğini belirtti. 

Kidman Lucille Ball rolü için ilk tercih değildi!

Proje ilk olarak Eylül 2015'te duyurulduğunda Cate Blanchett'in Ball’u canlandıracağı açıklanmıştı. Ancak Ocak 2021'de Blanchett projeden ayrıldı ve Kidman ile görüşmelere başlandı. Kidman'ın rolü alması sosyal medyada tartışmalara yol açtı, hatta Lucie Arnaz (Lucille Ball ve Desi Arnaz'ın kızı) Kidman'ı destekleyen bir konuşma yapmak durumunda kaldı. Günün sonunda, film ile Altın Küre ve Critics Choice Ödüllerinde adaylık kazanan Kidman, rol için doğru tercihmiş gibi duruyor. 

Sorkin'in Kidman'ın "rol için mükemmel" olduğuna dair güvenine rağmen oyuncu, "belki de doğru kişi olmadığını" düşünerek o dönem rol konusunda şüpheleri olduğunu söylüyor. Bu şüpheye rağmen, Kidman rolü üstlendi ve o zamandan beri performansı için büyük övgüler aldı. Oyuncu röportajında, oyunculuk endüstrisinde yaşlanma konusundaki düşüncelerini de paylaştı. Hiç kimsenin kendisine "son kullanma tarihini geçtin" demediğini belirten Kidman, 40 yaş civarında kadın oyuncular için sektörde kapıların yüzlerine kapanabileceğini de ekledi. Ama her şeye rağmen oyuncu, işlerin "kesinlikle değiştiğini ve harekete geçildiğini" hissediyor, hatta bu konu da Being the Ricardos filminde iyi bir şekilde kapsanıyor. 

Kidman, sektörde muazzam bir deneyime sahip bol ödüllü bir oyuncu. Ball'un sesini yakalamak için sigara içmek gibi rolleri için ekstra çaba sarf etmesi, onu belki de işinde bu kadar başarılı yapan şey. Kidman'ın rolüne hazırlanma yönteminin, karakterin şekillenmesine nasıl yardımcı olduğunu izlemek isteyenler için Being the Ricardos şu anda Amazon Prime Video'da.