Çamura Bulandılar

01.10.2009 10:55
Çamura Bulandılar

18 Aralık’da vizyona girecek olan yapımcılığını Bülent Korkmaz ve Cem Timurlenk’in, yönetmenliğini ise Şenol Sönmez’in üstlendiği “Rina” filminin başrol oyuncularından Paşhan Yılmazel ve Eray Türk, filmin bir sahnesinde oldukça zorlandılar. Gökçeada’da gerçekleştirilen çekimlerde 40 derece sıcağın altında bir gün boyunca çamurla kaplı olarak kamera karşısına geçen iki başarılı oyuncu, çamur banyosu çekimlerinin kariyerlerinde unutamayacakları anlara sahne olduğunu ifade ettiler.

 

Sıcağın yanı sıra kendisini en çok zorlayanın ağır çamur kokusu olduğunu ifade eden Paşhan Yılmazel, “Çamur sahnelerinde beni en çok zorlayan çamurun çok kötü kokmasıydı. İnsanlar normalde orada çamuru sürüp 15-20 dakika bekledikten sonra denize girip temizleniyorlar ama biz çekim yaptığımız için bütün gün o çamurla durmak zorunda kaldık ve çamur üzerimizde kuruduğunda inanılmaz sert ve kalın bir tabaka yaratıyor ve canınızı inanılmaz acıtıyor. Biz bir de her sahnede yenilemek zorunda olduğumuz için kuruyan çamurun üzerine tekrar tekrar çamur sürmek zorunda kaldık ve açıkçası bu biraz can yaktı. Tam da güneşin altında olduğumuz için çok zor geçti. Oyunculuğun en güzel taraflarından biri de bu, farklı deneyimler yaşayabiliyorsunuz” dedi.

 

En son “Kurtlar Vadisi” dizisindeki başarılı performansıyla dikkat çeken Eray Türk ise yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti: “Oyuncu olarak türlü türlü kostümler, başka başka hayatlar, başka başka insanlar oynamak mesleğimizin en can alıcı yeri. O günde kostümümüz \'çamur\'du. Çamura bulanmak normal şartlarda pek normal olmadığı gibi özellikle ben ve Paşhan\'ın tüm gün boyunca çamurla bir bütün olmamız işi daha da zorlaştırdı. Zaten ikinci saatten sonra ben kendimi king-kong gibi hissettim. Çamuru bulmak bir dert, sürmek ayrı bir dert. Kokusundan hiç bahsetmeyeceğim zaten. O kokuya değil gün boyunca iki dakika bile dayanmak çok zor.”