Brad Pitt’in Formula 1 Filminin Haklarını Apple Aldı!

05.01.2022 10:07
Brad Pitt’in Formula 1 Filminin Haklarını Apple Aldı!

Brad Pitt'in başrolünü üstleneceği Formula 1 filminin haklarını uzun mücadeleden sonra Apple satın aldı.

Filmin hakları bir süredir büyük Hollywood stüdyolarının gündemindeydi. Disney, MGM, Paramount, Sony ve Universal'ın yanı sıra; Netflix, Amazon, Apple gibi dijital platform şirketleri de filmin haklarını satın alabilmek çokça uğraşmıştı. Fakat sonunda galip Apple oldu. 

Son çıkan haberlere göre Apple artık haklara sahip olması için görüşmelerin son aşamasında. Brad Pitt'in emekliliğe adım atan bir Formula 1 pilotunu canlandıracağı filmin yönetmen koltuğunda "Top Gun", "Tron" gibi filmlerden hatırlayacağımız Joseph Kosinski oturuyor. Filmin senaryosu ise Ehren Kruger’a emanet. Filmin yapımcılığını da büyük gişe filmleriyle pek çok kez başarı yakalamış Jerry Bruckheimer yapacak.

Proje, Pitt ve Kosinski’nin birlikte bir yarış filmi yapmak için ilk adımları değil. Daha önce “Go Like Hell” adında bir yarış filmi yapmaya çalışmışlardı ve Pitt Carroll Shelby'yi canlandıracaktı. Shelby'nin hikayesinin bir başka versiyonu “Ford V Ferrari”de anlatıldı. Matt Damon Shelby'yi, Christian Bale ise İngiliz pilot Ken Miles'ı oynadı.

Formula 1 Pilotu Lewis Hamilton da filme dahil!

Ayrıca filmde, İngiliz Formula 1 yarışçısı Lewis Hamilton'ın yer alacağı da söylentiler arasında. Hamilton, tüm zamanların en iyi Formula 1 pilotları arasında gösteriliyor. Bu söylentiler, filmdeki yarış sahnelerinin ne kadar gerçekçi olacağıyla ilgili bize ip ucu veriyor olabilir.