HBO Max Türkiye’ye Geliyor!

13.01.2022 09:53
HBO Max Türkiye’ye Geliyor!

Bu yıl ülkemizde yayına başlayacağını duyuran HBO Max’in Türkiye Genel Müdürü Barış Zavaroğlu oldu. 

Disney Plus’tan sonra, HBO Max’in de Türkiye pazarına gireceği kesinleşti. 21 ülkede hizmet veren HBO Max’in Türkiye’de yayına başlama tarihi netleşmese de 2022 yılı içerisinde olması planlanıyor. HBO Max’in Türkiye'ye erişime açılması sürecini yönetecek, Türkiye Genel Müdürü ise Barış Zavaroğlu oldu. 

Daha öncesinde Turkcell'in yayın platformu TV+'ın genel müdürü ve Fox Türkiye'nin CMO’su olarak görev alan Zavaroğlu yeni pozisyonu için çok heyecanlı olduğunu belirtti. Konuyla ilgili konuşan Zavaroğlu, “Bu hizmeti Türkiye’ye getirmekle görevlendirilmiş olmaktan onur duyuyorum. HBO Max, gezegendeki hiçbir şeye benzemeyen, derin ve çeşitli bir içerik kütüphanesiyle dünya çapında yayılırken önemli bir ivme kazanıyor" dedi. 

Zavaroğlu’nun bağlı olarak çalışacağı, HBO Max’in EMEA (Orta Doğu ve Afrika) bölgesinden sorumlu yöneticisi Christina Sulebakk ise, Zavaroğlu hakkında şunları söyledi, "Stratejik açıdan önemli bir pazarda lansmana ve büyümeye hazırlanırken Barış, bize önemli bir zamanda katılıyor. Avrupa'daki aşamalı çıkışımızın bir parçası olarak ülkede hızla yerleşmeye ve gelişmeye çalışırken, uzmanlığı ve liderliği paha biçilmez olacak."

HBO Max yapımlarıyla Netflix, Amazon Prime Video ve Disney Plus gibi diğer yayın platformları için büyük bir rakip niteliğinde. HBO Max, "Hacks", "Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts", "And Just Like That..." gibi orijinal yapımların yanı sıra Warner Bros. ile yaptığı anlaşma neticesinde "The Matrix Resurrections" bir çok önemli yapımın da yayın hakkını aldı. 

 

  • Barış Zavaroğlu