Ridley Scott, Disney’den Gelen Projeyi Reddetmiş: “Büyücü Filmleri Yapmıyorum”

18.01.2022 12:02
Ridley Scott, Disney’den Gelen Projeyi Reddetmiş: “Büyücü Filmleri Yapmıyorum”

Usta yönetmen Ridley Scott, Disney’in kendisine bir büyücü filmi yönetmesini teklif ettiğini ama işi geri çevirdiğini söyledi. 

Ridley Scott, yaklaşık 50 yıllık yönetmenlik kariyeri boyunca dönem filmlerinden bilim-kurguya kadar birçok türle uğraştı. Ancak İngiliz yönetmen sürekli olarak ufkunu genişletirken, sinemaseverlerin ondan yakın zamanda denemesini beklememesi gereken bir tür var.

Hollywood Reporter'daki demecinde Scott, Disney'in Fox'u satın aldıktan sonra kendisi ile bir toplantı yaptığından bahsediyor. Scott, Fox ile uzun bir işbirliği geçmişine sahip, ancak Disney, ortaklıklarını farklı bir yöne götürmek isteyince Oscar ödüllü yönetmen ilgilenmemiş. Scott, tüm zamanların en ikonik bilim-kurgu filmlerinden bazılarını yönetti, ancak görünüşe göre, fantezi, 84 yaşındaki sinemacı için çok uzak bir fikir. Scott'a gelen film teklifinin "The Merlin Saga" için olduğu düşünülüyor. Çünkü proje açıklandığında film için adı geçen ilk yönetmen Ridley Scott olmuştu. 

Scott, "Bir büyücü filmi yapmamı istediler" dedi. "Ve ben büyücü filmleri yapmıyorum. Bu iyi bir fikir değildi."

Sinema sektörünün şu anki durumu hakkında pek çok düşüncesi olan yönetmenin “büyücü filmleri” eleştirdiği tek tür değil. Yönetmen 2021'in sonlarında süper kahraman filmlerinin "sıkıcı" olduğunu çünkü senaryolarının hiç iyi olmadığını düşündüğünü söyledi. Scott, yetişkin izleyicilere yönelik filmler yapan stüdyoların güçlü bir savunucusu olmaya devam ettiğinden, son yorumları şaşırtıcı değil. Tarihi destanı “Son Düello”nun gişedeki başarısızlığından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi ve son zamanlarda çizgi roman serilerinin egemenliğinin “sinemayı kaybettiğimizin” bir işareti olduğunu belirtti.

Ridley Scott'ın yeni projeleri yolda!

Scott, çeşitli türlerde çalışmaya açık olmakla birlikte, aldığı projelerde yüksek standartlara sahip olduğunu söyledi. “Yaşlandıkça, sadece eğlence olmayan bir şeyleri daha çok arıyorum” dedi. "Birileri üzerinde bir etkisi olmalı." Üretken yönetmen hız kesmeden film çekmeye devam ediyor ve şimdilik dönem işlerine odaklanıyor. Şu anda Napoleon Bonaparte'ın biyografik filmi “Kitbag”i yönetmeye hazırlanıyor ve hemen ardından unutulmaz “Gladyatör” filminin devamını çekecek.