“Yüzüklerin Efendisi” Dizisinden Fragman Geldi!

20.01.2022 10:22

Amazon'un 2 Eylül'de yayınlanacak “Yüzüklerin Efendisi” dizisinin adı yayınlanan kısa bir fragmanla açıklandı: “The Lord of the Rings: The Rings of Power.” 

Fragmanda, erimiş metalin bir tahta parçasındaki oyukları doldurduğu görülürken bir kadın sesi şöyle diyor: “Gökyüzünün altındaki Elf kralları için üç yüzük. Cüce lordlar için taştan salonlarında yedi tane. Ölmeye mahkum ölümlü insanlar için dokuz. Gölgelerin uzandığı Mordor ülkesindeki karanlık tahtındaki karanlık lord için bir tane."

Tam başlık daha sonra ortaya çıkıyor - “The Lord of the Rings: The Rings of Power” (Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri). Dizinin, yüzüklerin Sauron tarafından dövüldüğü İkinci Çağ olarak adlandırılan dönemde gerçekleşeceği daha önce doğrulanmıştı. Dizinin adı da şimdi yüzüklerin hikayenin önemli bir parçası olacağını gösteriyor.

Dizinin yürütücüleri J.D. Payne ve Patrick McKay “Bu, J.R.R. Tolkien'in eserleri yanında durabileceğini için hayal ettiğimiz bir kitap başlığı." dedi. "Dizi, Orta Dünya'nın İkinci Çağının tüm önemli hikayelerini birleştiriyor: yüzüklerin dövülmesi, Karanlık Lord Sauron'un yükselişi, Númenor'un destanı ve elfler ile insanların on ittifakı. Şimdiye kadar izleyiciler ekranda yalnızca tek yüzüğün hikayesini gördüler, ancak bir tane olmadan önce çok sayıda vardı… ve hepsinin destansı hikayesini paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.”

İlginç bir şekilde fragmanda izlediğimiz metal dökümü bilgisayar efekti değil. Uzman dökümcü ve metal sanatçısı Landon Ryan, 4K kamera sistemi kullanarak sürdürülebilir kaynaklı bir kızılağaç levhasında oymalar arasında hareket eden erimiş metali yakalamak için yönetmen Klaus Obermeyer ve efsanevi Hollywood SFX öncüsü ve sanatçı Douglas Trumbull ile birlikte çalıştı.

“The Lord of the Rings: The Rings of Power” dizisinin konusu

Ocak 2021'de yayınlanan dizinin resmi özeti kısmen şu şekildeydi: "Göreceli bir barış zamanında başlayan dizi, uzun süredir korkulan kötülüğün Orta Dünya’da yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken hem tanıdık hem de yeni karakterleri takip ediyor. Dumanlı Dağlar'ın en karanlık derinliklerinden, elf başkenti Lindon'un görkemli ormanlarına, nefes kesen ada krallığı Númenor'a ve haritanın en ücra köşelerine kadar bu krallıklar ve karakterler, onlardan sonra da yaşayacak miraslarını şekillendirecekler.”

Oyuncular arasında Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Lloyd Owen, Dylan Smith, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman ve Sara Zwangobani var.

Merakla beklenen dizi, 2 Eylül 2022'de Amazon Prime Video’da yayına başlayacak ve her hafta yeni bölümler gelecek. Dizinin ilk sezonunun çekimleri 2 Ağustos 2021'de Yeni Zelanda'da tamamlandı. Ayrıca Amazon, tamamen Birleşik Krallık'ta çekilen ikinci bir sezon için çoktan çalışmalara başladı bile.