“Squid Game” 2. Sezon Onayı Aldı!

21.01.2022 13:03
“Squid Game” 2. Sezon Onayı Aldı!

Netflix, “Squid Game” 2. sezon için yeşil ışık yaktı! 

Netflix'in 2021yapımı izlenme rekorları kıran “Squid Game” dizisi 2. sezonuyla geri dönecek. Netflix eş-CEO’su ve baş içerik sorumlusu Ted Sarandos haberi doğruladı.

Dünya çapında büyük ses getiren Güney Kore yapımızı “Squid Game” için 2. sezon gelecek mi diye sorulduğunda Sarandos "Kesinlikle," yanıtını verdi, "'Squid Game' evreni daha yeni başladı."

Daha önce, “Squid Game” yaratıcısı Hwang Dong-hyuk, hit dizinin 2. Sezon için geri döneceğinden bahsetmişti; “İkinci sezon için çok fazla baskı, çok fazla talep ve çok fazla sevgi var. Bu yüzden neredeyse bize başka seçenek bırakmadığınızı hissediyorum!” Hwang ekledi; “İkinci bir sezon olacağını söyleyebilirim. Şu an kafamda. Şu anda planlama sürecindeyim."

Hwang ayrıca başrol oyuncusu Lee Jung-jae'nin “Squid Game”in ana karakteri Seong Gi-hun olarak geri döneceğini de söyledi.

"Squid Game" rekor kırmaya devam ediyor!

"Squid Game", platformda dünya çapında, yayınlanmasının ilk 28 gününde 1.65 milyar saat izlendi. Netflix'in şimdiye kadarki en büyük dizisi oldu. İlk sezonda hikaye şöyle başlıyor, para sıkıntısı çeken 456 yarışmacı, gizemli bir organizasyon tarafından, ölümcül sonuçları olan bir dizi çocuk oyununda yarışmaya davet ediliyor. Sağ çıkıp yarışmayı kazananın 45.6 milyar yenlik ödüle (yaklaşık 38,5 milyon dolar) sahip olacağı söyleniyor.

Dizi, 2022 Screen Actors Guild (Aktörler Birliği) Ödülleri'nde bir drama dizisinde oyuncu, dublör gibi alanlarda aday gösterilen ilk İngilizce olmayan yapım oldu (Tüm adayları görmek için buraya tıklayın). 

Ayrıca, “Squid Game” en iyi TV dizisi de dahil olmak üzere üç Altın Küre Ödülü kazandı ve O Yeong-su'ya “En İyi Yardımcı Oyuncu” ödülü kazandırdı (Tüm kazananları görmek için buraya tıklayın).

Netflix, “Squid Game”in ilk sezonu için 21.4 milyon dolar harcadı ve dizinin Bloomberg'e sızdırılan verilerine göre “etki değeri” olarak adlandırılan 891 milyon dolar getireceğini tahmin ediyor.