Ana de Armas Hayranları, Universal’a Dava Açtı!

24.01.2022 14:18
Ana de Armas Hayranları, Universal’a Dava Açtı!

Cuma günü iki hayran, Ana de Armas'ın fragmanda görünüp filmde olmaması nedeniyle 2019 yapımı “Yesterday” için Universal Stüdyoları'na dava açtılar.

Maryland'den 38 yaşındaki Conor Wulfe ve California, San Diego County'den 44 yaşındaki Peter Michael Rosza, Amazon Prime'da “Yesterday” filmini kiralamak için her birinin 3,99 dolar ödediklerini, ancak de Armas'ın filmde bulunmadığını söylediler.

Dava, Universal'ı aldatıcı pazarlama yapmakla suçluyor ve etkilenen tüketiciler adına en az 5 milyon dolar telafi bekliyor. Dava tutanağında, "Tüketicilere ‘Yesterday’in fragmanına göre Ana De Armas’ın yer aldığı bir film vaad ediliyor. Ancak Ana de Armas filmde yer almıyor. Tüketiciler oyuncunun yer alacağını düşünmeselerdi bu filmi kiralamayacaklardı.” ifadeleri yer alıyor.

“Yesterday” filminde Himesh Patel, doğaüstü bir olay sonucunda dünyada Beatles'ı hatırlayan tek kişi olan şarkıcı-söz yazarı Jack Malik rolünde. Hikaye, Malik’in bu şarkıları kendininmiş gibi pazarlayarak ünlü olmasını konu ediniyor.

De Armas filmde, Malik’in James Corden'ın programına katıldığı sahnede Roxane olarak görünecekti. Malik, George Harrison'ın "Something" şarkısıyla ona serenat yapacaktı. Ama de Armas'ın karakterinin olduğu sahneler kaldırıldı.

Ana de Armas'ın sahneleri neden kesildi?

Senarist Richard Curtis Cinema Blend'e, seyircilerin Malik'in Lily James tarafından canlandırılan filmdeki birincil romantik karakterden uzaklaşma fikrini sevmediğini açıkladı. Curtis, “Bu çok travmatik bir kesimdi, çünkü o (Ana de Armas) çok zekiydi. Gerçekten parlak demek istiyorum,” dedi ve ekledi "Biliyorsunuz, filmdeki en sevdiğimiz sahnelerden biri, ama bütünün iyiliği için onları kesmek zorunda kaldık."

Woulfe ve Rosza, avukat Cody R. Lejeune tarafından temsil ediliyor, yapım şirketi Universal konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

 
  • Ana de Armas'ın "Yesterday" kesilmiş sahnesinden