Ünlü Oyuncu Ayberk Pekcan Hayatını Kaybetti

24.01.2022 21:22
Ünlü Oyuncu Ayberk Pekcan Hayatını Kaybetti

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Ayberk Pekcan, bugün Mersin’de hayatını kaybetti. Ölüm haberini MESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sait Dervişoğlu sosyal medya üzerinden duyurdu.

Ihlamurlar Altında”, “Yaprak Dökümü”, “Kurtlar Vadisi”, “Diriliş Ertuğrul” dizileriyle ve "Kış Uykusu", "Mustang", “Aşk ve Devrim” filmleriyle tanınan 51 yaşındaki Ayberk Pekcan hayatını kaybetti.

Üzücü haber Mersin Sanayicileri Ve İş Adamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Sait Dervişoğlu tarafından sosyal medyadan duyuruldu. Dervişoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Canım, ciğerim, dostum, arkadaşım, ağabeyim; Türk sinemasının emektarı Ayberk Pekcan'ı kaybettik. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Pekcan, kemoterapiye başladığını şu sözlerle duyurmuştu; “Sevgili dostlar, on gün kadar önce sırt ağrısı şikayetiyle gittiğim doktorla başlayan süreç bugün bu noktaya geldi. Ben akciğer kanseri olmuşum. Tümör, karaciğer ve böbrek üstü bezlerine de sıçramış. Maalesef bu hastalık başlangıç evrelerinde hiç belirti vermedi. Kemoterapinin ilk günü. En büyük desteğim ailem yanımda. Yakındaki arkadaşlarım da öyle. Ben sağlığıma kavuşmak için elimden gelen çabayı göstereceğim. Sağlık dilekleriniz ve dualarınızı esirgemeyin. Kalın sağlıcakla...”

Ayberk Pekcan kimdir?

Başarılı oyuncu Ayberk Pekcan, 22 Mayıs 1970'de Mersin'de doğdu. Çocukluğunu ve gençliğini Adana ve Mersin'de geçirdi. Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalını bitiren Pekcan oyunculuk kariyerini İstanbul'da sürdürdü. "Kış Uykusu", "Mustang" gibi önemli filmlerde yer aldı. “Aşk ve Devrim” adlı sinema filmindeki performansı kendisine 23. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü getirdi. Pekcan vefatından önce bu yıl vizyona girecek "Dilberay" filminde rol aldı.