Disney Plus Bu Yaz Türkiye’de!

26.01.2022 11:50
Disney Plus Bu Yaz Türkiye’de!

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye pazarına gireceği kesinleşen Disney Plus, Türkiye dahil 42 ülkede bu yaz yayına başlayacağını duyurdu!

Walt Disney Company'nin yayın platformu Disney Plus, Avrupa, Afrika ve Batı Asya'da 42 ülke ve 11 yeni bölgede 2022 yazının lansmanını onayladı. Hizmet için yeni ülkeler arasında Türkiye’nin yanı sıra Güney Afrika, Polonya ve Birleşik Arap Emirlikleri yer de alıyor.

Disney Plus, "Loki", "WandaVision", "The Mandalorian", "Cruella" gibi pek çok başarılı orijinal içeriği barındırıyor. 

Disney Plus’ın ülkeler bazında üyelik ücretinin ne olacağı ise henüz açıklanmadı. 

Yayına gireceği tüm ülkelerin listesi ise şöyle:

Arnavutluk, Cezayir, Andora, Bahreyn, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Estonya, Yunanistan, Macaristan, Irak, İsrail, Ürdün, Kosova, Kuveyt, Letonya, Lübnan, Libya, Lihtenştayn, Litvanya, Malta, Karadağ, Fas, Kuzey Makedonya, Umman, Filistin Toprakları, Polonya, Katar, Romanya, San Marino, Suudi Arabistan, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Güney Afrika, Tunus, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Vatikan Şehir ve Yemen.

Disney Plus, 2019 sonbaharında ilk kez yayın hayatına başladı ve toplamda 118,1 milyon abonesi var. Disney Plus şu anda Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İzlanda, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Monako, Hollanda, Norveç, Portekiz, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık'ta mevcut.

Disney Plus, Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic'ten film ve dizilere ev sahipliği yapıyor. Belirli uluslararası pazarlarda, 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX ve Searchlight Pictures'dan içerik sunduğu yeni genel eğlence içerik markası Star'ı da içeriyor.