Dakota Johnson, Sony’nin Marvel Karakterlerine Katılıyor!

07.02.2022 10:12
Dakota Johnson, Sony’nin Marvel Karakterlerine Katılıyor!

Dakota Johnson, Örümcek-Adam’ın yan hikayelerinden “Madame Web” ile Sony’nin Marvel karakterlerine katılıyor!

Oyuncu, stüdyonun bir sonraki bağımsız süper kahraman filminde “Madame Web” olarak rol alacak. Bu, Sony'nin başrolde bir kadını öne çıkaran ilk modern çizgi roman uyarlaması olacak. 

Netflix'in daha karanlık sayılabilecek Marvel dizisi “Jessica Jones” ve Marvel Sinematik Evreni’nin yan ürünü “The Defenders”daki çalışmasıyla tanınan S. J. Clarkson, “Madame Web” filmini yönetecek. Jared Leto'nun yakında çıkacak olan “Morbius” filminin arkasındaki ikili Matt Sazama ve Burk Sharpless senaryoyu yazacak.

Çizgi romanlarda, Madame Web birbirine bağlı çoklu evrende anahtar; bu, Sony, Disney ve Warner Bros.'un son zamanlarda çokça adını geçirdiği bir kavram. “Örümcek Adam: Örümcek Evreninde” ve “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” filmlerinde farklı zaman çizelgelerinden karakterlerin çeşitli versiyonlarının kaderleri kesişebiliyor ve evrenler arası yolculuklar yapılıyor. 

Madame Web genellikle “Örümcek Adam” çizgi romanlarında bir yan karakter olarak görünüyordu; çizgi romanlarda, bir örümcek ağına benzeyen bir yaşam destek sistemine bağlanmasını gerektiren kronik bir otoimmün bozukluğu olan kör, felçli yaşlı bir kadın olarak tasvir ediliyordu. Karakter, yeteneklerinin Örümcek-Adam ve Örümcek-Kadın gibi eklem bacaklı müttefikleri için büyük ölçüde faydalı olduğunu kanıtlayan bir durugörü mutantı olduğu 1980'de "İnanılmaz Örümcek-Adam" çizgi roman serisinin 210. sayısında tanıtıldı.

Dakota Johnson'ın büyüyen kariyeri

Johnson, “Grinin Elli Tonu”ndaki çıkış rolünden bu yana, Luca Guadagnino'nun doğaüstü korku uyarlaması “Suspiria”, romantik komedi “Bekar Yaşam Kılavuzu”, insanı  iyi hissettiren filmi “Hayallerin Peşinde”deki rollerle özgeçmişini bir hayli geliştirdi. Ayrıca yönetmen Maggie Gyllenhaal'un psikolojik draması “Karanlık Kız” filmiyle büyük övgüler aldı. Johnson kısa süre önce Sundance Film Festivali’nde gösterilen, yönetmen Cooper Raiff'in tatlı büyüme hikayesi “Cha Cha Real Smooth” ve romantik komedi “Am I OK?” ile beğeni topladı.

“Madame Web”, Sony'nin Venom, Morbius ve Kraven gibi kötüler tarafından demirlenen kendi ayrı ve genişleyen film evreninde Örümcek-Adam ile ilgili birkaç yan üründen biri. Fakat şimdilik görünüşe göre en son, dünya çapında 1,74 milyar dolar hasılat yapan bir gişe devi “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” ile bir ilgisi yok.