Stockholm Sendromunun Ortaya Çıkışını Anlatan “Clark” Dizisinden Fragman Geldi!

08.02.2022 11:41

Netflix’in yeni suç dizisi “Clark” Stockholm sendromunun ortaya çıkmasına sebep olan suçlu Clark Olofsson’un hikayesini anlatıyor.

Netflix, yeni projelerinden “Clark” dizisinin fragmanını paylaştı. Dizi dünyanın en ünlü suçlularından Clark Olofsson’un hayatına odaklanacak. Olofsson’un bu kadar bilinir olmasının sebebi ise Stockholm sendromunun ortaya çıkmasına vesile olan kişi olması. Stockholm sendromu, rehinenin kendisini rehin alan kişiyle kurduğu olası iletişimle, duygusal anlamda sempati ve empati oluşması olarak özetlenebilir. Terimin temeli ise Clark Olofsson’un da dahil olduğu 1973 yılında İsveç’te gerçekleşen bir banka soygunu. 

Dizide ünlü gangstere Bill Skarsgård hayat veriyor. Skarsgård, özellikle “O” filmindeki Pennywise karakteri ile oldukça ilgi çekmişti. Sonrasında “The Devil All the Time” filmindeki performansıyla çokça övgü topladı. Oyuncu bu yılın en beklenen filmlerinden “Kuzeyli”de de abisi Alexander Skarsgård ile birlikte yer alıyor. 

Yönetmen koltuğunda Jonas Akerlund’un otururken, Skarsgard’a eşlik eden isimler arasında “Vikings” dizisi ile tanınan İsveçli aktris Alicia Agneson ve “Ritüel” filminde yer alan Vilhelm Blomgren var.

Dizinin yayın tarihi ise henüz duyurulmadı.