Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (11 Şubat 2022)

11.02.2022 10:00
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (11 Şubat 2022)

Bu hafta 2’si yerli 6 film vizyona giriyor.

Aralarında merakla beklenen, Tom Holland ve Mark Wahlberg’ün başrolde olduğu “Uncharted”, Agatha Christie uyarlaması “Nil’de Ölüm” ve epik savaş filmi “Malazgirt 1071” gibi yapımlar var.

Uncharted

Süre: 116 dk

Yönetmen: Ruben Fleischer

Oyuncular: Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas 

"Uncharted" isimli video oyunu serisinden esinlenmiş olan film, Drake karakterinin genç halini ve Sully ile nasıl tanıştıklarını anlatıyor.

Nathan Drake (Tom Holland), deneyimli hazine avcısı Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg) tarafından Ferdinand Magellan'ın biriktirdiği ve 500 yıl önce Moncada Hanedanı tarafından kaybedilen bir serveti geri almak için işe alınır. İkili için bir soygun işi olarak başlayan şey, kendisinin ve ailesinin haklı varisler olduğuna inanan acımasız Santiago Moncada'nın (Antonio Banderas) ile bir yarışa dönüşür. Nate ve Sully ipuçlarını deşifre edebilir ve dünyanın en eski gizemlerinden birini çözebilirse, 5 milyar dolarlık hazineyi ve hatta belki Nate'in uzun süredir kayıp olan kardeşini bulabilirler...ama ancak birlikte çalışmayı öğrenebilirlerse.

Nile’de Ölüm (Death on the Nile)

Süre: 127 dk

Yönetmen: Kenneth Branagh

Oyuncular: Kenneth Branagh, Gal Gadot, Rose Leslie

Belçikalı dedektif Hercule Poirot'nun (Kenneth Branagh) göz alıcı bir gemide süren Mısır tatili, mükemmel bir çiftin (Gal Gadot & Armie Hammer) balayının trajik bir şekilde kesilmesiyle bir katil avına dönüşür. Uçsuz bucaksız çöl manzaraları ve görkemli Giza piramitlerinden oluşan destansı bir manzaraya karşı kurulan bu hiikayede Poirot cinayeti çözebilmek için her türlü yolu deneyecektir.

Malazgirt 1071

Süre: 130 dk

Yönetmen: Özgür Bakar, Bilal Kalyoncu

Oyuncular: Cengiz Coşkun, Haluk Piyes, Vildan Atasever

Özgür Bakar ve Bilal Kalyoncu'nun yönetmenliğini üstlendiği Malazgirt 1071 filmi, Türklerin Anadolu'ya girişini sağlayan Malazgirt Savaşı'nı konu alıyor. Malazgirt 1071 filmi, Anadolu'nun kaderini değiştiren savaşı oldukça gerçekçi ve akıcı şekilde aktarıyor.

Cengiz Coşkun'un Sultan Alparslan'ı canlandırdığı filmde Vildan Atasever, Caner Kurtaran gibi ünlü isimler de yer alıyor.  

Evlen Benimle (Marry Me)

Süre: 112 dk

Yönetmen: Kat Coiro

Oyuncular: Jennifer Lopez, Owen Wilson, John Bradley

Büyük müzik yıldızları Kat Valdez (Jennifer Lopez) ve Bastian (Maluma), küresel bir hayran kitlesi önünde evlenmeye hazırlanıyorlardır. Ancak Kat, yemininden saniyeler önce Bastian'ın sadakatsiz olduğunu öğrendiğinde, onun yerine kalabalığın içinde bir yabancı olan Charlie (Owen Wilson) ile evlenmeye karar verir. Bunun amacı ise ne gibi olasılıkların yüzeye çıktığını görmek istemesidir. Fakat çıkılan bu yolda hiçbir şeyin kazara olmadığını keşfedecektir.

İsmetse Olur

Süre: 76 dk

Yönetmen: Umut Kaya

Oyuncular: Umut Kaya, Turan Özdemir, Ayça Ekin Beğen

Film, Kısmetli köyüne bir grup yabancının gelmesiyle gelişen olayları anlatıyor.

Film, 2018 yılında kaybettiğimiz usta oyuncu Turan Özdemir'in de son filmi olma özelliği taşıyor. 

Bergman Adası (Bergman Island)

Süre: 113 dk

Yönetmen: Mia Hansen-Løve

Oyuncular: Vicky Krieps, Tim Roth, Mia Wasikowska

İngiliz-Alman film yapımcısı bir çift (Vicky Krieps & Tim Roth), Ingmar Bergman'a esin kaynağı olan yere, Fårö'ye film senaryolarını yazmak için giderler. Yaz ve senaryoları ilerledikçe, adanın vahşi manzarasının arka planında gerçeklik ve kurgu arasındaki çizgiler bulanıklaşmaya başlar.