“Hayalet Avcıları”nın Yönetmeni Ivan Reitman Hayatını Kaybetti

14.02.2022 15:07
“Hayalet Avcıları”nın Yönetmeni Ivan Reitman Hayatını Kaybetti

Ünlü yönetmen Ivan Reitman, 75 yaşında hayatını kaybetti.

Komedi filmleriyle bir döneme damga vuran, Ivan Reitman’ın cumartesi gecesi Montecito’daki evinde uyurken yaşama veda ettiği açıklandı.

Reitman’ın çocukları Jason Reitman, Catherine Reitman ve Caroline Reitman yaptıkları basın açıklamasında “Ailemiz, hayatta her zaman sihrin peşinden gitmemizi öğreten bir eşin, bir babanın ve bir dedenin beklenmedik bir şekilde aramızdan ayrılmasının yasını tutuyor. Yaptığı filmlerin dünya çapında çok sayıda insana mutluluk ve kahkaha getirdiğini bilmenin rahatlığına sahibiz” sözlerini kullandı. 

Reitman, uzun kariyeri boyunca Bill Murray, Sigourney Weaver, Dan Aykroyd, Harold Ramis gibi oyuncularla çalıştığı “Hayalet Avcıları” serisiyle 300 milyon dolara yakın hasılat ve iki Oscar adaylığı kazandı. Ayrıca, “Anaokulu Polisi”, “Eski Süper Sevgilim”, “Bağlanmak Yok” gibi sevilen komedi filmleri yaptı. Reitman’ın oğlu Jason Reitman da babası gibi oldukça başarılı bir yönetmen. Kendisini “Juno”, “Tully” ve “Aklı Havada” gibi filmlerden hatırlayablirsiniz. Kızı Catherine Reitman ise oyunculuk kariyerin izledi, son zamanlarda "Workin' Moms" dizisinde rol alıyor.