“Rust” Çekiminde Hayatını Kaybeden Halyna Hutchins'in Ailesi, Alec Baldwin'e Dava Açtı!

16.02.2022 14:13
“Rust” Çekiminde Hayatını Kaybeden Halyna Hutchins'in Ailesi, Alec Baldwin'e Dava Açtı!

Rust” filminin görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ailesi, Alec Baldwin ve filmde yer alan diğer kişiler aleyhine Salı günü, pervasız davranışlarının ve maliyet düşürme ça ölümüne yol açtığını iddia ederek dava açtı.

Hutchins, 21 Ekim'de Santa Fe yakınlarındaki Bonanza Creek Çiftliği'nde bir sahneye hazırlanırken, aksesuar olarak kullanılan silah patlayınca vurularak hayatını kaybetti. Filmin yıldızı Alec Baldwin, ateşlendiğinde silahı tutuyordu, ancak tetiği çekmediğini belirtti. Hutchins gövdesinden vuruldu ve kurşun yönetmen Joel Souza'nın omzuna saplandı. Hutchins, öldüğü Albuquerque'deki bir hastaneye hava yoluyla kaldırıldı.
 
Kocası Matthew Hutchins'i ve çiftin 9 yaşındaki oğlunu geride bıraktı.
 
Hutchins'i temsil eden Brian Panish, davayı açıklayan bir basın toplantısında, “Hayatının aşkı olan karısını ve oğlu annesini kaybetti” dedi. "Asla olmamalıydı."
 
Dava ayrıca Baldwin'in ateşli silahların güvenli kullanımı için çok sayıda kuralı ihlal ettiğini iddia ediyor. Ayrıca Baldwin'in New Mexico Eyaleti'nde ceza gerektiren bir suç olan ölümcül bir silahı pervasızca boşalttığını ileri sürülüyor. Baldwin, cezai suçlamalarla karşılaşmayı beklemediğini söyledi.
 
Hutchins’lerin Albuquerque'deki avukatı Randi McGinn, davanın bir buçuk ila iki yıl içinde yargılanmasını beklediğini ve bunun nispeten hızlı olduğunu söyledi.
 
McGinn, "New Mexico'da, şehir dışından gelip silah kullanmayı bilmeyen ama kovboyu oynayanlara alışkınız," dedi. "Güvenlik eğitimi verene kadar kimseye silah vermezsin... Hiç kimse hayali bir film setinde gerçek bir silahla ölmemeli."
 
Davada Baldwin'e ek olarak yedi yapımcı da sanık olarak gösteriliyor, bu isimler; Ryan Smith, Allen Cheney, Nathan Klingher, Ryan Winterstern, Anjul Nigam, Matthew DelPiano ve Emily Salveson. Ayrıca ekip üyeleri Sarah Zachry, Dave Halls, Hannah Gutierrez Reed, Gabrielle Pickle, Seth Kenney de dava ediliyor.
 
Santa Fe İlçesi Şerif Ofisi olayı araştırıyor ve ateşlenmeye hazır bir silahın sete nasıl geldiğini belirlemeye odaklanıyor. Arama izinleri, silah ustası Gutierrez Reed'in Colt .45'e boş mermi olduğuna inandığı şeyler yüklediğini ortaya çıkardı. Daha sonra silahı, Baldwin'e verirken "soğuk bir silah" olduğunu ilan eden ilk yönetmen yardımcısı Halls'a verdi.
 
Diğer üç ekip üyesi daha şimdiden dava açtı: senaryo süpervizörü Mamie Mitchell; Gardiyan Serge Svetnoy; ve baş doktor Cherlyn Schaefer. Gutierrez Reed ayrıca sete mühimmat sağlayan Kenney'e canlı ve sahte mühimmatı karıştırdığını iddia ederek dava açtı. Üretimin 6 milyon dolar limitli bir sorumluluk politikası vardı.
 
Mitchell'in davasına cevaben, yapımcılar - Baldwin dahil - davanın devlet işçileri tazminat sistemi aracılığıyla ele alınması gereken bir iş kazası içerdiği için davanın düşürülmesi gerektiğini savundular.
 

Baldwin'in avukatından konuyla ilgili açıklama geldi

Baldwin ve diğer yapımcıları temsil eden avukat Aaron Dyer, davaya yanıt olarak bir açıklama yaptı:
 
"Bu korkunç trajediyi işlemeye devam ederken herkesin kalbi ve düşünceleri Halyna'nın ailesiyle birlikte" dedi. “İlk etapta 'Rust' setine gerçek mühimmatın nasıl geldiğini belirlemek için yetkililerle işbirliği yapmaya devam ediyoruz. Alec'in pervasız olduğu iddiası tamamen yanlıştır. O, Halyna ve mürettebatın geri kalanı, tabancayı kontrol etmekten sorumlu iki profesyonelin "soğuk bir silah" olduğuna dair ifadesine güvendiler - bu, boş veya başka bir şekilde bir atış olasılığının olmadığı anlamına geliyor. Bu protokol, daha önce bir sette gerçek bir merminin kimseye zarar verdiği bir olay olmadığı için, milyonlarca deşarj ile binlerce film üzerinde çalıştı. Oyuncular, bir silahın ne zaman güvenli olacağına kendi başlarına karar vermek yerine, zırhcılara ve destek departmanı profesyonellerine ve ayrıca yönetmen yardımcılarına güvenebilmelidir.”
 
Sürecin nasıl ilerleyeceğini ve davadaki gerçek hatalının kim olduğunu zaman gösterecek.