Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (18 Şubat 2022)

18.02.2022 09:51
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (18 Şubat 2022)

Bu hafta 3’ü yerli 8 film vizyona giriyor. Aralarında festivallerden bol övgü toplayan “6 Numaralı Kompartıman”, bol maceralı “Soygun Oyunu” ve eğlenceli animasyon “Samsam” da var.

 

6 Numaralı Kompartıman (Hytti nro 6)

Süre: 107dk

Yönetmen: Juho Kuosmanen

Oyuncular: Yuri Borisov, Seidi Haarla, Dinara Drukarova

Finlandiyalı arkeoloji öğrencisi Laura aşk yaşadığı tez danışmanı Irına’yla planladığı ama İrina son anda gelmekten vazgeçtiği için tek başına çıktığı yolculukta, dondurucu soğuğun hâkim olduğu kuzeye, Murmansk’a tarih öncesi taş resimleri görmeye gider. Düştüğü altı numaraları kompartımanı kazınmış saçları, içip durduğu votkası, kaba saba haliyle, kadın düşmanı sözler söylemekten geri durmayan Vadim’le paylaşmak zorundadır. Vadim Murmansk’ta madende çalışmaya gitmektedir. Ayrı dünyaların insanları olsalar da yolculuk onları bir tür ahbaplığa mecbur eder.

Olmadı Kaçarız

Süre: 105 dk

Yönetmen: Erkan Nurhan

Oyuncular: Aykut Elmas, Halil İbrahim Göker, Ferit Okan Tokmak

Eğlenceli videoları ile sosyal medya fenomeni haline gelmiş iki arkadaş Umut ve Emre bir davet üzerine bir otele tatile giderler. Otelin sahibinin kızı Ezgi ile arkadaş olan ikili, otelin zor zamanlar geçirmesine üzülür ve batmaktan kurtarmak için otele ortak olurlar. İkilinin planı ise sosyal medyayı kullanarak otele müşteri çekmektir fakat işler pek de umdukları gibi gitmez.

Ölümcül Snowboard (Let It Snow)

Süre: 86 dk

Yönetmen: Stanislav Kapralov

Oyuncular: Ivanna Sakhno, Alex Hafner, Tinatin Dalakishvili

Girilmesi yasak bir kayak pistine giren Mia ve nişanlısı burada birbirlerinden ayrı düşer. Mia bir yandan soğukla ve etrafıyla mücadele ederken bir yandan da peşinde onu öldürmek isteyen bir yabancıdan kaçmak zorundadır.

Samsam

Süre: 77 dk

Yönetmen: Tanguy de Kermel

SamSam ihtiyacı olan her şeye sahiptir, uçan dairesi, arkadaşları ve ailesi hep onun yanındadır. Eksik olan tek bir şey vardır o da gerçek süper güçler!

Soygun Oyunu

Süre: 120 dk

Yönetmen: Ali Doğançay, Başaran Şimşek

Oyuncular: Burak Sevinç, Sercan Badur, Selim Bayraktar

Muhteşem bir okul hayatının ardından kendi ayakları üzerinde durmak isteyen iki dostun başından geçen bu hikaye inanılmaz bir soygun planıdır. Ali ve Okan`ın berbat geçen iş hayatlarının sonunda geldikleri açmaz, bir gün en yakın arkadaşları Orhan’ın eve elinde emniyet teşkilatının açmış olduğu sınav haberi getirmesiyle son bulur. Ancak köprüden önceki bu son çıkış da kaçmıştır. İki kafadar dâhinin sınavı geçememesi gariptir ama bu durumlara alışmış olan ikili hayatlarına kaldıkları yerden devam eder. Ancak tek bir farkla...Orhan’ın bir gece yarısı önlerine koyduğu teklifle şaşkına dönerler. Bulundukları hayattan ve parasızlıktan o kadar bıkmışlardır ki bir anlık şeytanın dürtmesiyle büyük bir maceranın içine girerler. Ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir. 

Şeytanın İni (Lair)

Süre: 96 dk

Yönetmen: Adam Ethan Crow

Oyuncular: Oded Fehr, Corey Johnson, Sean Buchanan

"Lair", doğa üstü unsurların tetiklediğinden şüphelenilen bir cinayet etrafında gelişen olayları merkezine alıyor.

Parçalanmış bir aile, bir arkadaşının cinayet mahkumiyetini bozmak için bir adamın doğaüstü varlığını kanıtlama girişimine farkında olmadan bulaşırken, mecazi ve kelimenin tam anlamıyla iblisleriyle yüzleşmek zorunda kalırlar.

Hollywoodlu Türk (Hollywoodtürke)

Süre: 99 dk

Yönetmen: Murat Ünal

Oyuncular: Murat Ünal, Jennifer Bischof, Judith Hahn

Alper Berlin’de yaşayan genç bir Türk’tür. En büyük hayali ünlü bir film yıldızı olmak olan Alper’e film seçmelerinde sürekli kebapçı ya da gangster rolü verilmektedir. Fakat bu klişe rolleri bile alamayan Alper bu durumu düzeltmeye çalışmaktadır. Bir akşam sanat uzmanı güzeller güzeli Sophie ile tanışır. Fakat Sophie Alper’le ilgilenmez. Sophie bir projesi için İtalyan birini aramaktadır. Alper buradaki fırsatı görerek kendini İtalyan olarak tanıtır. Kendini Alberto olarak tanıtan Alper’in bilmediği şey ise Sophie’nin Türkleri sevmediğidir. Sophie, Alberto’yu video projesinde oynaması için işe alır ve kahkaha tufanı bu andan itibaren başlar.

Mahlûkat

Süre: 93 dk

Yönetmen: Alper Mestçi

Oyuncular: Adnan Koç, Seda Oğuz, Kurtuluş Şakirağaoğlu

Uzun metrajlı olarak çekilen bu korku türü filmin yönetmenlik koltuğunda Musallat, Kanal-i-zasyon ve Gen gibi filmleriyle de tanınan Alper Mestçi oturuyor. 2020 Temmuz olan ilk vizyon tarihi de pandemi nedeniyle ertelenmişti.