Robert Downey Jr. ve Shane Black'ten Yeni Film Geliyor!

22.02.2022 08:48
Robert Downey Jr. ve Shane Black'ten Yeni Film Geliyor!

Robert Downey Jr. ve Shane Black, Donald Westlake'in Parker karakteri üzerine çalışıyor. 

Kiss Kiss Bang Bang” ve “Iron Man 3” filmlerinde birlikte çalışan Robert Downey Jr. ve Shane Black yeni bir film için yeniden bir araya geliyor. Çıkan dedikodulara göre Donald Westlake'in Parker karakteri üzerine bir film için çalışıyorlar.

Özellikle "Cehennem Silahı" serisinin senaristi olarak aksiyon-komedi türüne hiç yabancı olmayan Black, kara-komedisi "Kiss Kiss Bang Bang" ile yönetmen olarak da başarısını kanıtladı. 

Black, Amazon Studios için yönetecek yeni filmi yazdı ve Downey Jr., kariyer suçlusu Parker’ı canlandıracak. Westlake'in kurnaz, görünüşte telafisi mümkün olmayan karakteri, Lee Marvin (1967'de Point Blank'ta), Jim Brown (1968'de The Split'te), Robert Duvall (1973'te The Outfit'de), Peter Coyote (1983'te Slayground'da) ve Mel Gibson'ın (1999'larda Payback) oynadığı ikonik rollere ilham verdi. 2013 yılında ise Jason Statham direkt “Parker” filminde bu karakterle seyirci karşısına çıktı.

Bu kesinlikle Downey Jr.’ın son zamanlardaki çalışmalarından daha karanlık bir dönüş. Black ile yeniden takım olmaksa çok iyi bir fikir gibi görünüyor. Oyuncunun Christopher Nolan'ın "Oppenheimer" filminin kadrosuna katıldığını da hatırlatalım. Marvel dönemini bitirmesinin ardından Downey Jr.'ı tekrar sık sık sinemada görmeye başlayacağız.