Atatürk’ün Büyük Aşkı Film Oluyor!

22.02.2022 08:48
Atatürk’ün Büyük Aşkı Film Oluyor!

Film, Atatürk ile Bulgar kızı Dimitrina Kovaçev'in aşkını anlatacak.

"Dilberay" filmi ortak yapımcılarından Fikri Harika Prodüksiyon tarafından çekilecek filmde Mustafa Kemal Atatürk’ün Bulgar kızı Dimitrina Kovaçev’e olan büyük aşkı konu edilecek. 23 Ekim 2023’te  vizyona girmesi planan filmde Atatürk'ün genç bir subay olduğu günlere döneceğiz.

Henüz otuzlu yaşların başındayken Atatürk, General Stilyan Kovaçev’in kızı Dimitrina’yla tanıştığı Sofya Askeri Ataşeliği’ne atanır. Bir yılbaşı balosunda Dimitrina’ya dansa kaldıran Atatürk çok geçmeden ona aşık olur. Olası tüm zorluklara rağmen Atatürk Dimitrina'ya evlenme teklif eder. Her ne kadar teklifine olumlu cevap alsa da bir araya gelemezler. Dimitrina'nın babası bu evliliği onaylamaz. 

Hatta, Atatürk bir gün Ankara’da Bulgar Kooperatif Tiyatrosu’nun oyuncularıyla konuşurken  “Gençliğimi bıraktım Sofya’da…Bir kız sevdim ama, bana vermediler...” sözlerini kullanmış. 

Fikri Harika Prodüksiyon şirketi kurucusu Özgür Tari projeyle ilgili çok heyecanlı olduklarını belirterek, sorumluluklarının farkında olduklarını ve Atatürk’e yakışır bir film yapacaklarının altını çizdi.