Yeni “Alien” Filminin Yönetmeni Belli Oldu!

07.03.2022 12:55
Yeni “Alien” Filminin Yönetmeni Belli Oldu!

Yeni “Alien” filminin yönetmen koltuğunda “Don’t Breath” ile tanınan Fede Álvarez oturacak.

“Don't Breathe” ve 2013 yapımı “Evil Dead”in arkasındaki sinemacı Fede Álvarez, 20th Century Studios için orijinal bir bağımsız “Alien” filmi yazıp yönetecek.

1979'da yayınlanan orijinal bilim kurgu, korku filmini yöneten Ridley Scott, Scott Free aracılığıyla yeni filmin yapımcılığını üstlenecek. Projenin, Hulu için yapılması planlanıyor.

“Alien” serisi canlı vücutların içine yumurta yerleştiren Xenomorphs adlı vahşi bir uzaylı ırkının dehşetine odaklanıyor. 

Dan O'Bannon, kargo uzay gemisi Nostromo'nun mahkûm mürettebatı hakkında kapsamlı bir korku hikayesi gibi ilerleyen ilk filmi yazdı. Filmde hayatta kalan Ripley (Sigourney Weaver), James Cameron 1986'da devam filmi “Aliens”i yönettiğinde ve onu büyük bir kültürel hit haline gelen bir aksiyon filmine dönüştürdüğünde adeta bu Fox serisinin yüzü oldu.

Bunu 1990'larda Weaver’ın başrolde olduğu iki film daha izledi, Fox'un diğer bilim kurgu serisi “Predator” ile Weaver, Xenomorph'ları 2000'lere taşıdı. Scott, 2012'de yayınlanan iddialı ve teolojik fikirli bir film olan “Prometheus” ve 2017 yapımı “Alien: Covenant” ile türün kökenini anlatmaya çalıştı.

Álvarez'in yeni çekeceği film ile ilgili detaylar ise şimdilik gizli tutuluyor, ancak kaynaklar bunu önceki filmlerle bağlantısız olacağını söylüyor. Kaynaklara göre, Álvarez serinin büyük bir hayranı ve yıllar önce Scott'a rastgele bir teklifte bulundu. Bu fikir zamanla Scott'ın beynine yerleşmişti, birdenbire Álvarez'i arayıp hâlâ buna hazır olup olmadığını sorduğunda Álvarez ikiletmedi.

20th Century’den Steve Asbell, proje için "tamamen Fede'nin vizyonunun gücünden aldı" dedi. “Daha önce görmediğiniz bir grup karakterle gerçekten iyi bir hikayeydi.” diye ekledi.

Álvarez kesinlikle tür çalışmalarını seven bir sinemacı. “Evil Dead”in yeniden çevrimini yazıp-yönetmek ve Netflix'in “Texas Chainsaw Massacre”ın yeniden çevriminin ortak yazarlığı ile yapımcılığını yapmak da dahil olmak üzere, acımasız korku projeleri için hayranlar kazandı. Gerilim filmi “Don't Breathe” ile ticari ve eleştirel başarı elde etti.