“The Batman” Yan Yapımı Bir Dizi Geliyor!

08.03.2022 13:54
“The Batman” Yan Yapımı Bir Dizi Geliyor!

The Batman” filminin yönetmeni Matt Reeves, yeni dizinin Arkham Akıl Hastanesi’ne odaklanacağını söyledi.

“The Batman” ile aynı evrende var olacak olan HBO Max yapımı “Gotham City PD” (GCDP) dizisi Arkham'a odaklanacağı bir rota çiziyor.

Dizi Batman’in kariyerinin birinci yılında geçecek ve “The Batman”deki olaylardan önceki olayları konu edinecek. Daha önce yapılan açıklamalarda, hikayede, Gotham şehrindeki yolsuzluğun anatomisinin inceleneceği belirtilmişti. Ancak yönetmen Matt Reeves, dizinin Batman'in haydutlar galerisinden birçok karaktere ev sahipliği yapan efsanevi Arkham Akıl Hastanesi’ne geçişinden bahsetti. Reeves:

"GCDP hikayesi bir nevi evrim geçirdi, aslında şimdi Arkham dünyasında tam olarak ne olacağı sorusuna daha fazla odaklanıyoruz. Çünkü hem filmimizden hem de evrendeki bazı karakterlerden yola çıkarak bir nevi korku dizisi ya da Arkham'daki perili ev gibi bir hikaye yaratıyoruz. Yine Gotham'ın filmdeki bir karakter olduğu fikrindeki gibi, Arkham'ın da bir karakter olarak var olmasını gerçekten istiyorum, böylece bu ortama girersiniz ve bu karakterlerle gerçekten taze hissettiren bir şekilde karşılaşırsınız. Böylece Gotham üzerindeki çalışmalarımızda, bu hikaye gelişmeye başladı ve 'Bekle, buna gerçekten eğilmeliyiz' hissi oluştu."

Arkham, Batman evreninin önemli bir parçası ve hem bu parçanın tarihini hem de Robert Pattinson'ın Batman’i ile bağlantısını keşfetmek ilginç bir seyir tecrübesi sunabilir. Bruce Wayne’in Batman olarak henüz ilk yılında geçeceği söylendiğinden dizi, bu sebeple Gotham'ın en kötü haliyle tasvir edecek gibi. Colin Farrell'ın Penguen'ine odaklanan başka bir yan yapım, Oswald Cobblepot'un Gotham'ın yeraltı dünyasındaki yükselişine odaklanacak. Elbette filmde Penguen'le çok kısa bir süre geçiriyoruz, ancak bu, seyirciyi onun hikayesinin potansiyeline ve Batman'in kötü adamları arasındaki yerine bağlamaya yetiyor. Dizinin yapımcılarından Dylan Clark, dizinin “Scarface”e benzediğini söyledi.

“The Batman”, bu hafta sonu dünya çapında en iyi ikinci pandemi açılışını yaptı. Birincilikse “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”ta.