“Ms. Marvel” Dizisinden İlk Fragman Yayınlandı!

15.03.2022 17:43

Marvel Stüdyoları’nın ilk Müslüman kahramanı Kamala Khan/Ms. Marvel’e odaklanan “Ms. Marvel” dizisinden fragman yayınlandı!

2013'te Marvel Comics, New Jersey'de yaşayan Pakistanlı-Amerikalı bir genç olan Kaptan Marvel hayranı Kamala Khan'ı tanıttı. 2014'te Kamala insanüstü yeteneklere, kendi animasyon dizisine ve kendi süper kahraman lakabı olan Ms. Marvel'a sahipti. Ayrıca Marvel çizgi romanında manşet olan ilk Müslüman süper kahraman oldu.

Dokuz yıl sonra Kamala, Disney Plus dizisine kavuşuyor. Yapım 8 Haziran'da başlayacak.

İlk çıkışını yapacak olan Iman Vellani, Marvel Stüdyoları tarafından kapsamlı bir seçme sürecinin ardından rolü kazandı. Ağabeyi Aamir rolünde Saagar Shaikh, ebeveynleri olarak da Mohan Kapur ve Zenobia Shroff kadroya dahil oldu. 

Bisha K. Ali baş yapımcı ve baş yazar olarak görev yaparken altı bölümlük ilk sezonun yönetmenliğini Sharmeen Obaid-Chinoy, Adil El Arbi ve Bilall Fallah üstleniyor.

Marvel başlangıçta “Ms. Marvel” dizisinin 2021 yılının sonlarında yayınlanacağını açıklamıştı, ancak pandemi takvimi Marvel Sinema Evreni'ndeki diğer dokuz film ve diziyle doldurduktan sonra, stüdyo diziyi 2022 yazına itti. Kamala Khan/Ms. Marvel karakterini ayrıca "Kaptan Marvel" filminin devamı olan "The Marvels"da da göreceğiz.