Christopher Nolan’ın “Oppenheimer” Setinden İlk Fotoğraflar Geldi!

17.03.2022 12:55
Christopher Nolan’ın “Oppenheimer” Setinden İlk Fotoğraflar Geldi!

Oppenheimer” setinden gelen fotoğraflarda, Cillian Murphy ve Matt Damon'ı J. Robert Oppenheimer ve Leslie Groves olarak görüyoruz. 

Gişe rekorları kıran popüler sinemacı Christopher Nolan, yüksek bütçeli “Tenet”ten sonra vites değiştiriyor ve J. Robert Oppenheimer'ın hikayesini anlatıyor. Nolan'ın sık sık birlikte çalıştığı Cillian Murphy'nin başrolde yer aldığı “Oppenheimer”ın 21 Temmuz 2023'te sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.

Warner Bros. 2021 yılında çıkan filmlerinin yayın hakkını HBO Max’e satıp vizyonla aynı anda platformda yayınlanmasına izin verince Chistopher Nolan şirket ile çalışmak istemediğini duyurmuştu. Bunun ardından “Oppenheimer” filmi için Universal Studios ile anlaştı. “Oppenheimer”ın oyuncu kadrosu da bir yıldızlar geçidi halini aldı - Murphy ve Damon'a ek olarak kadroda, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie ve Kenneth Branagh gibi isimler var. Film büyük ölçüde “Oppenheimer”ın "atom bombasının babası" olarak anılmasına neden olan Manhattan Projesi'ne katılımına odaklanacak.

Yeni “Oppenheimer” set fotoğrafında, Murphy ve Damon var. Fotoğrafta, ikili, Oppenheimer ve Manhattan Proje direktörü Leslie Groves olarak bir podyumun önünde duruyor. Fotoğraf aynı zamanda, 2008'deki “The Dark Knight”tan bu yana Nolan'ın imzası haline gelen bir IMAX kamera kullanımını da gösteriyor. Ayrıca bir başka fotoğrafta Oppenheimer’ın eşi Katherine Oppenheimer olarak Emily Blunt da görünüyor. 

Pek çok hayran, Nolan'ın son filmografisinden sıyrılmak için bir fırsat sunan “Oppenheimer” hakkında ne yapacağını merak ediyor. Zaten bilim kurgudan uzaklaşma dikkat çekici ama bir fizikçinin biyografisi, önceki İkinci Dünya Savaşı dönemi projesi olan savaş filmi “Dunkirk”ten de çok farklı. Nolan'ın hikayeyi nasıl ele alacağını şimdilik bilmesek de, tipik biyografi klişelerine düşmekten kaçınabileceğine güvenebiliriz.

“Oppenheimer” nasıl olursa olsun, yönetmenin ve oyuncu kadrosunun popülerliği seyircileri salonlara çekecektir. Nolan, gişe rekorları kıran filmler için büyük bütçeler yönetebilen birkaç film yapımcısından biri ve “Tenet”, pandemi dönemine denk gelse de 2020'nin beşinci en yüksek hasılat yapan filmi oldu. “Oppenheimer”ın bütçesinin önceki filmlere kıyasla daha düşük olduğunu da göz önüne alırsak, Universal’ın film gösterime girdiğinde düzenli bir kâr elde edeceğini söyleyebiliriz.