Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (18 Mart 2022)

18.03.2022 10:02
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (18 Mart 2022)

Bu hafta 1’i yerli 4 film vizyona giriyor.

Aralarında Penelope Cruz’u başrole taşıyan, Pedro Almodóvar’ın son filmi “Paralel Anneler ” ve Michael Bay’in yönettiği Jake Gyllenhaal,’lu aksiyon-gerilim filmi “Ambulans” da var.

 

Ambulans (Ambulance)

Süre: 136 dk

Yönetmen: Michael Bay

Oyuncular: Jake GyllenhaalYahya Abdul-Mateen IIEiza González

Madalyalı gazi Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen II) karısının tedavi masraflarını karşılamak için paraya sıkışmıştır. Yapmaması gerektiğini bildiği halde evlatlık erkek kardeşi Danny’den (Jake Gyllenhaal) yardım ister. Karizmatik, azılı bir suçlu olan Danny, yardım yerine kendisine 32 milyon dolarlık bir banka soygunu teklif eder. Will, karısının hayatı tehlikede olduğu için bu teklife hayır diyemez.

Ama kaçış planları son derece ters gidince, çaresiz kardeşler, içinde hayata tutunmaya çalışan yaralı bir polis ve başarılı bir acil yardım görevlisi olan Cam Thompson’ın da (Eiza González) bulunduğu bir ambulansı kaçırırlar. Will ve Danny’nin, hiç durmayan yüksek hızlı bir kovalamacada tüm şehre yayılan geniş kapsamlı bir polis müdahalesinden paçayı sıyırmaları, rehinelerini hayatta tutmaları, bir şekilde birbirlerini öldürmemeleri ve bu arada da Los Angeles’ta görülen en çılgın kaçışı gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

 

Orman Vatandır: Çanakkale Ruhu

Süre: 70 dk

Yönetmen: Mehmet Balaban

Oyuncular: Murat Tavlı, Ferit Kılıç, Korkut Çözer

 “Orman Vatandır Çanakkale Ruhu” filminde Çanakkale savaşlarında yaşanan mücadeleler, bugün ormanlarımızı yangına karşı savunan, ormanı kahramanca müdafaa eden kahramanlarımızla paralel bir şekilde ele alınmaktadır.

 

Paralel Anneler (Parallel Mothers)

Süre: 120 dk

Yönetmen: Pedro Almodóvar

Oyuncular: Penelope Cruz, Milena Smith, Israel Elejalde

Kazara hamile kalan ve doğum yapmak üzere olan iki bekâr kadın bir hastane odasında bir araya gelirler: mutlu ve herhangi bir pişmanlığı olmayan orta yaşlarında Janis ile pişmanlık ve korku dolu, travmatize olmuş ergen Ana. Bu saatlerde paylaşacakları birkaç kelime, ikisi arasında tesadüfen gelişen ve hayatlarını belirleyici bir şekilde değiştiren derin bir bağ kuracaktır.

 

Neşeli Kanatlar: Büyük Göç (Duck Duck Goose)

Süre: 82 dk

Yönetmen: Christopher Jenkins

Seslendirenler: Zendaya, Jennifer Grey, Stephen Fry

Christopher Jenkins'in yönettiği film, yaramaz bir kaz ile iki ördek yavrusu arasında yaşananları konu ediyor.

Peng, tüm zamanını yaklaşan göç için pratik yaparak geçiren bir kazdır. Herkesten daha iyi olduğunu düşünen Peng, hızlı ve çılgın hareketler yapmaya çalışırken birçok kazaya da sebep olur. Bir gün yere oldukça yakın uçarken, Chao ve Chi adında iki ördek yavrusuna çarpar. Ördeklerin sürüden ayrılmasına neden olan Peng, onların sorumluluğunu almak durumunda kalır. Başlarda rahatsız olsa da zamanla yavru ördeklerle arasında beklenmedik bir bağ kuran Peng, Chao ve Chi sayesinde koşulsuz sevginin ne demek olduğunu keşfeder.