“La Casa de Papel”in Yaratıcısından Pandemi Odaklı Bir Dizi Geliyor!

23.03.2022 11:13
“La Casa de Papel”in Yaratıcısından Pandemi Odaklı Bir Dizi Geliyor!

La Casa de Papel”in yaratıcısı Álex Pina, pandemi döneminde artan barınak alımıyla ilgili bir dizi üzerinde çalışıyor.

Bazı dizi yaratıcılarının projeleri o kadar başarılı oluyor ki yeni projelerde isimlerini görmek heyecanlandırmaya yetiriyor. Hırslı ve organize işler gerçekleştiren bir grup banka soyguncusunu takip eden “La Casa de Papel”in yaratıcısı Álex Pina da artık bu isimler arasında. Rekor kıran İspanyol dizisini hiç izlememiş olsanız bile, kırmızı tulumlara ve Salvador Dalí maskelerine bir veya iki kez rastlamışsınızdır.

“La Casa de Papel”in yaratıcısı Álex Pina, İngilizce dilinde olmayan projeler için inanılmaz derecede zor olan uluslararası bir başarıya dönüşen hit diziyi yarattıktan sonra Netflix ile çalışmaya devam ediyor. Pina şimdiden bir sonraki dizi projesine gözlerini dikti.

İsimsiz proje, pandemiden sonra barınak alımında bir artış olduğunu ortaya koyan bir İspanyol gazetesi makalesine dayanıyor. Bunun bir diziye nasıl uyarlanacağını göreceğiz. 

Barınak konsepti kulağa tuhaf geliyorsa, Pina, Netflix'in kendisine riskli ve farklı projeler üretmesi için ücretsiz bir geçiş izni verdiği resmi bir açıklama yaptığını not düşelim: 

"Bu yeni aşama, çağdaş kurgunun en önemli yaratıcılarından bazılarının yanında durduğumuz ve Kuzey Amerika ile dünyanın geri kalanı arasında çok yakın zamana kadar var olan boşlukları kapattığımız güvenin bir uzantısı."

“La Casa de Papel”in yanı sıra Pina, Netflix için bir dizi daha yarattı: Berlin (Pedro Alonso) merkezli bir “La Casa de Papel” spin-off'u. 

Yayınlandığı dönem boyunca “La Casa de Papel”, Netflix kataloğunda en çok izlenen İngilizce olmayan dizi oldu ve genel olarak da en çok izlenen dizilerden biri oldu. Uluslararası Emmy Ödülleri de dahil olmak üzere çeşitli ödüller kazandı ve oyuncu kadrosundan dünya çapında yıldızlar çıkardı.

Netflix ve Álex Pina henüz barınak serisi hakkında daha fazla ayrıntı açıklamadı.